Centrul Iașiului a fost decorat de Paște cu ouă și iepuri mari cât un om

Data publicării:
534d2b5595f9cfab69000003

Montate chiar în faţa Mitropoliei din Iaşi, ornamentele uriaşe atrag atenţia oricui. Ouăle măsoară nu mai puţin de 1 metru şi 70 de centimetri iar coşul cu iepuri are peste patru metri. Iar surprizele continuă. Primăria din Iaşi nu s-a rezumat doar la ornamente specifice sărbătorilor pascale, aşa că în centrul oraşului a fost montat şi un aranjament floral înalt de doi metri şi lung de şase metri.

Localnicii nu sunt chiar încântaţi de ornamentele instalate de primărie.

„Noi încercăm să învăţăm copiii despre Învierea Domnului, despre Sfintele Paşti şi iepuraşii puşi în faţa Mitropoliei mi se pare o idee foarte nepotrivită”, a spus o localnică.

Alţii cred că primăria ar fi putut să cheltuiască 35.000 de euro într-un mod mai util şi îi reamintesc edilului priorităţile.

„În primul rând trotuarele, găurile din şosele şi pentru grădiniţe”, a considerat o alt localnică.

Autorităţile spun însă că au plan de afaceri. Vor să recupereze banii cheltuiţi, 35.000 de euro, de la comercianţii care vor închiria standuri la Târgul de cadouri de Paşte.

„E foarte important şi cât s-a cheltuit, desigur. Noi nu am mers numai pe ideea de ornament, am făcut un târg de paşte”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Primăria speră să poată folosi şi anul viitor decoraţiunile de Paşte, dacă nu vor fi distruse de vreme sau de vandali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri