Cererea USB de renumărare a voturilor din Sectorul 1, respinsă

Data publicării:
clotilde armand-2

„Intâmpinarea noastră este respinsa de un Birou Electoral de Sector compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP”, a scris Clotilde Armand pe facebook. 

Candidata USB la primăria Sectorului 1 a precizat, într-o transmisiune live pe Facebook, că decizia de respingerea cererii USB este un abuzivă. 

„Sunt extrem de supărată. Mi se pare normal ca într-o țară ca România să facem acest efort minim de renumărare a voturilor. Nu este o cerere abuzivă, este o cerere justificată. Orice om care are în fața lui cifrele înțelege că are sens, și că este chiar necesar. Este un abuz. Înțeleg de ce au tegiversat”, a spus Clotilde Armand.

„Am fost anunțați la ora 15.00 să revenim la ora 19.00, la ora 19.00 ni s-a spus să revenim la ora 21.00, la ora 21.00 ne-au spus să revenim la 22.00. La ora 22.30 ne-au spus că ne-am respins cererea întemeiată și legală”, a spus candidata USB. 

Clotilde Armand a declarat, marți, că USB a cerut renumărare voturilor din respect pentu alegători și pentru a elimina orice urmă de îndoială. 

„Din toate sesizările pe care le-am trimis, sunt nişte cifre cel puţin ciudate. Dacă ne uităm la secţiile de vot unde am avut observatori se poate observa un anumit tipar între numărul de voturi numele, numărul de voturi pentru consilieri locali, pentru Nicuşor Dan şi pentru mine.Dacă ne uităm acum la secţiile unde nu am avut reprezentant acest tipar nu mai funcţionează.

Adică mult mai multe voturi nule, sunt secţii unde sunt mai multe voturi pentru consiliul local în care sunt eu în frunte decât pentru mine, ceea ce este ciudat. Trebuie să vedeţi, eu insist că ceea ce facem este un lucru normal, democratic care se practică în orice ţară. Nu vreau să spun că în România se practică anumite fraude. Eu sunt extrem de conştientă că eu acum reprezint România, că ceea ce sunt şi fac e observat şi interesul României pentru mine e mult mai sus decât orice alt interes”, a spus Clotilde Armand. 

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%. Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, Clotilde Armand are 28,73% din sufragii, iar Daniel Tudorache 31,14%.

Citiți și:
Clotilde Armand: Am făcut tot ce am putut
Cine este Clotilde, franţuzoaica de la Sectorul 1 în faţa căreia au tremurat PSD şi PNL
Scor foarte strâns la Sectorul 1. Clotilde Armand, candidata USB: Dacă am câștigat voi fi onorată și voi începe să muncesc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri