CGMB: PMP s-a aliat cu PSD și a votat pentru alocarea a 15 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului

Data publicării:
catedrala mantuirii neamului basilica.ro

Au fost sume colectate din toată țara, de la primării, consilii județene, societăți comerciale, fundații. Stadiul de finalizare al lucrării este de 70-75 la sută. Mai este puțin dar e un efort care pare din ce în ce mai dificil. Suma care ar fi fost necesară până la sfârșitul anului era de 60 de milioane de lei. Pentru Primăria Capitalei solicitarea a fost de 15 milioane de lei.

În ultimele zile s-au spus multe neadevăruri, că această sumă este cea mai importantă plată care pleacă din partea Primăriei către un obiectiv. Este fals. Într-o lună și jumătate de mandat s-au făcut plăți: 11 milioane de euro transport public, investiții și restanțe la subvenție, 12 milioane de euro rețeaua de termoficare, 12 pentru proiecte de infrastructură, 20 pentru instituțiile din subordine - teatre, spitale , muzee. Sunt sume importante care arată că, de fapt, am deblocat Capitala. Pe lângă acestea 3 milioane de euro nu este o sumă imensă așa cum s-a speculat”, a adăugat Gabriela Firea. 

De asemenea, Gabriela Firea a atras atenția că Catedrala Mântuirii Neamului nu este o simplă biserică.

Catedrala Mântuirii Neamului are valențe sociale, culturale, educative, spirituale. Acolo va funcționa after school, cantină, sala de spectacole, mult mai multe valențe decât doar să spunem că mergem la încă o biserică”, a spus primarul general al Capitalei. 

Gabriela Firea l-a criticat pe Nicușor Dan, despre care spune că în campania electorală s-a declarat în favoarea alocării de fonduri Catedralei Mântuirii Neamului și acum este împotrivă. De asemenea, primarul general al Capitalei a spus că „USB este singurul partid care votează împotriva la orice”. 

Culmea, astăzi unul dintre partide, prin consiliul general nu a votat deși în campania electorală a spus că susține categoric finalizarea lucrărilor dacă oricum sunt începute. PNL și USB de asemenea, Nicușor Dan a fost în emisiune cu mine și a spus categoric o construcție începută și cu grad de finalizare de 70 la sută nu poate fi lăsată în paragină.

În campanie au zis că vor susține și acum nu au votat azi. Măcar PNL a votat alte proiecte, are o strategie, se adresează publicului lor, nu am ce să comentez, dar USB votează la orice ședință împotriva la orice. Azi a votat împotriva Catedralei, împotriva construirii unei clădiri în care să se mute teatrele pe rând, cele cu bulină, a votat împotriva preluării unui club sportiv de caiac canoe la CSM la Primăria Capitalei pentru a nu se închide. A votat împotriva la orice. Este singurul partid care a votat împotriva la orice”, a spus primarul Capitalei. 

Consiliul General al Municipiului București a votat astăzi acordarea a 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Propunerea de a acorda acești bani a venit de la primarul general Gabriela Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat că nu este vorba de o rectificare, ci de o redistribuire și a negat afirmațiile potrivit cărora cele 3 milioane de euro destinate Catedralei Mântuirii Neamului ar reprezenta cea mai importantă sumă alocată de la începutul mandatului său. În acest sens, ea a precizat că au fost efectuate cheltuieli în valoare de 60 de milioane de euro pentru rețeaua de termoficare, dar și pentru investiții în transportul în comun sau pentru o serie de instituții subordonate PMB.

Proiectul de hotărâre prevede și suplimentarea cu 400.000 de lei a fondurilor destinare Centrului de Protecție a Plantelor București; 2,3 milioane lei pentru Muzeul Național al Literaturii Române; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului București și 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri