Cine a pus microfon acasă la Carmen Dan?

Data publicării:
CARMEN DAN

Anchetă de amploare după ce ministrul de Interne, Carmen Dan a găsit, întâmplător, un microfon în locuinţa pe care şi-a închiriat-o în Bucureşti. Ofiţerii Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR încearcă să descopere cine a plantat dispozitivul de ascultare în casa ministrului. Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Secret al Ministerului de Interne au anunţat că sprijină ancheta. SRI afirmă că dispozitivul nu pare a fi unul profesionist, iar ipoteza este confirmată şi de specialiştii consultaţi de reporterii Digi24.

Răzvan Miron, detectiv particular: „La modul în care a fost montat la doamna ministru poate oricine. Nu cred ca e vorba de profesionişti. Poate avea probleme în familie, nu trebuie să ne gândim că e vorba de o agentură străină. Un dispozitiv de genul acesta nu se putea descoperi decât dacă ar fi fost desfăcute toate aparatele electrice din casa, toate prizele, întrerupătoarele”.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI: „Din primele informaţii pe care le avem noi în acest moment, este vorba de un dispozitiv destul de comun, un dispozitiv care nu este utilizat de către serviciile de informaţii în general, nici interne şi nici externe. Este foarte posibil să fie vorba despre o entitate privată.”

Ministrul de interne le-a povestit anchetatorilor că a descoperit dispozitivul într-o priză, la scurt timp după ce a ajuns acasă. A subliniat că nu locuieşte într-o casă RA-APPS. Poliţia a ridicat obiectul şi îl expertizează.

Ofiţerii de la serviciul secret al ministerului de interne vor verifica fiecare colţ al biroului în care lucrează Carmen Dan, pentru a vedea dacă sunt acolo dispozitive care pot înregistra în secret discuţiile pe care le are ministrul.

Premierul Mihai Tudose a aflat de incident din presă.

Fostul premier Victor Ponta îi reproşează ministrului de Interne că nu a acceptat măsurile de protecţie pe care SPP le oferă oricărui demnitar.

Victor Ponta, fost premier: „Mi se pare o chestiune de neseriozitate şi în locul doamnei ministru, n-aş fi făcut tapaj că se face de râs”.

Parchetul general a deschis o anchetă şi verifică dacă se conturează eventuale fapte de violare de domiciliu şi violare a vieţii private.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri