Cioban anchetat pentru că a omorât o cățelușă cu toporul

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie_fb
Foto: Facebook

Poliţiştii braşoveni au declanşat o anchetă penală împotriva unui cioban acuzat că a omorât cu toporul o căţeluşă care stătea de trei ani la Rezervaţia de Urşi LiBearty, din Zărneşti. Ciobanul, care a fost recalcitrant cu oamenii legii, a susţinut că animalul era al lui şi că a vrut să-l pedepsească pentru că a fugit de la el. Potrivit unor surse, bărbatul ar mai fi avut probleme cu legea după ce şi-ar fi lovit tatăl cu un topor în cap.

masina de politie_fb
Foto: Facebook

Căţeluşa a ajuns în Rezervaţia de Urşi LiBearty, din Zărneşti, în urmă cu trei ani şi avea o sârmă legată la găt. Reprezentanţii rezervaţiei de urşi au adoptat-o şi au hrănit-o, iar căţeluşa nu a mai plecat, relatează News.ro.

Joi, animalul a fost lovit cu un topor în cap şi ucis de un cioban din zonă, care a susţinut că era al lui şi că voia să-l pedepsească pentru că fugise.

Administratorii rezervaţiei au chemat Poliţia, care a declanşat o anchetă. Ciobanul a fost recalcitrant şi în faţa oamenilor legii şi a spus că va reveni să omoare toţi câinii.

Potrivit unor surse, bărbatul ar mai fi avut probleme cu legea, după ce şi-ar fi lovit tatăl cu un topor în cap.

„Îl vom da în judecată şi nu ne vom lăsa până nu va fi condamnat, conform legii. Căţelusa a apărut în rezervaţie în urmă cu trei ani, când avea o sârmă legată strâns la gât. După ce a văzut că la noi e bine tratată şi hrănită, a început să îşi aducă şi căţeluşii. I-a cărat în gură până la noi şi a rămas căţeluşa noastră. A fost sterilizată, microcipată şi înscrisă în RECS pe numele asociaţiei”, au precizat reprezentanţii Rezervaţiei LiBearty.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri