Circuit turistic pe lacurile Bucureştiului

Data publicării:
lacul floreasca fb

Aprope patru kilometri şi jumătate de piste pentru biciclişti, trei piscine plutitoare, o pasarelă suspendată, porturi, debarcadere şi locuri de joacă pentru copii. Acestea sunt atracţiile din proiectul circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei. Un proiect cu care Primăria Bucureştiului speră să mărească numărul turiştilor din oraş cu 15%. Lucrările au început în ianuarie.

„Suntem cam cu 20% în întârziere, pentru că lucrările iniţiale de decolmatare şi refacerea malurilor au fost cele mai complexe şi mai greu de realizat”, a spus Cristina Pârvulescu, manager de proiect.

Constructorii au început lucrările la sala multifuncţională care va găzdui un restaurant şi casa de bilete. Abia pe 1 mai 2016 turiştii se vor putea plimba cu vaporaşul.

Vaporaşul electric este pe o listă de cumpărături viitoare. Traseul lui porneşte din Lacul Herăstrau, trece prin ecluză în Lacul Floreasca şi, apoi, printr-o nouă ecluză, ajunge în Lacul Tei.

Fără o experienţă adâncă în ceea ce priveşte ecluzele - eu nu am văzut vaporaşe trecând dintr-o parte în alta de vreo 50 de ani - acum sper să poată să treacă pe salba de lacuri”, a spus Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti.

E ceva bun. În primul rând pentru copii, pentru noi, pentru oamenii mai în vârsta, cum suntem noi”, spune un localnic.

Trebuie făcut un proiect la nivel macro, adică nu să te axezi numai pe parcuri şi să laşi altceva”, este de părere un bucureştean.

Valorea proiectului se ridică la peste 88 de milioane de lei, din care jumătate vin din bugetul primăriei. Restul, sunt fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri