VIDEO. Haos pe Podul Grant, după ce s-ar fi rupt un rost de dilatație

Data actualizării: Data publicării:
[pd grant

S-a circulat foarte greu vineri pe Podul Grant, una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală. Autorităţile au restricţionat circulaţia pe banda a doua a sensului Crângaşi-Turda, după ce un rost de dilataţie din construcţie s-a rupt. Cei care s-au încumetat să traverseze zona, au pierdut ore bune în maşină. Situaţia a revenit la normal după ce angajaţii Primăriei au smuls bucăţile de fier.

- De cât timp staţi în trafic?

-  De la 8:30.

- E 10:00 ceasul...

- Da.

***

- De când staţi?

- De două ore.

- De unde?

(...)

- Este horror. Cu doi copii în maşină. Este groaznic.

Haosul a durat mai mult de trei ore, timp în care şoferii şi-au vărsat nervii unii pe alţii, dar şi pe autorităţi. Mii de maşini s-au înghesuit pe o bandă, după ce rostul de dilataţie al podului s-a ridicat mai mult de o jumătate de metru desupra carosabilului.

- Bună dimineaţa, de cât timp staţi în trafic?

- Am şi uitat.

- Aţi uitat...

- Da. Filmaţi puţin în spatele nostru să vedeţi. Coada este dincolo de Lujerului. (...) Un miliţian nu vezi. Iau banii de pomană. Poliţist ce-o fi. Nu se poate. E bătaie de joc.

În realitate însă, toţi poliţiştii din sectoarele 1 şi 6 au fost trimişi în teren pentru a fluidiza traficul. A fost atât de mare aglomeraţia, încât s-a decis ca agenţii de circulaţie să fie trimişi cu motocicletele, singurele vehicule cu care se puteau strecura.

- Spuneţi-mi, vă rog, de ce aţi venit atât de târziu?

- Am venit cu un echipaj de poliţie, nu am putut să ajungem mai repede. Suntem plecaţi de două ore.

Intervenţia nu a durat decât zece minute.

- Daţi drumul la circulaţie!

Muncitorii au fost însă întorşi.

- Îşi taie cauciucurile. Uite şi tu cum este ridicat ăsta. Ai ce să-i faci?

Situaţia a revenit la normal abia în jurul orei 11:30. Acum, Primăria Bucureşti va trebui să evalueze starea podului, iar dacă este nevoie să facă un plan pentru reparaţii generale. În ultimii 15 ani, Podul Grant a intrat de cel puţin două ori în reparaţii capitale. Prima dată, la începutul anilor 2000. Edil era Traian Băsescu. Pasajul şi bretelele de acces au fost consolidate înainte de inaugurarea metroului uşor, tramvaiul 41. Câţiva ani mai târziu, în timpul mandatului lui Adriean Videanu, au început alte lucrări de amploare. Podul a fost închis pe diferite bucaţi, iar structura de rezistență a fost refăcută.

În urma acestor evenimente, Administraţia Străzilor a transmis către Digi24 următoarele precizări:

Evaluarea şi reabilitarea Podului Grant se află pe lista priorităţilor Primăriei Capitalei, iar în decursul acestui an, Municipalitatea, prin Administraţia Străzilor, a inclus în buget suma de 3 milioane de lei pentru Programul de evaluare tehnică a celor 24 de obiective poduri şi pasaje, în care este inclus şi Podul Grant. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru expertiză şi reparaţii pentru cele 24 de poduri şi pasaje.

În acest moment, Administraţia Străzilor pregăteşte documentaţia pentru realizarea expertizelor tehnice.

Facem precizarea că cea mai recentă reabilitare a Podului Grant s-a făcut în anii 2004-2006, lucrarea fiind în garanţie până în anul 2011. Din anul 2011 şi până în anul 2016, cei care au gestionat resursele Capitalei nu au alocat bani pentru acest obiectiv, şi prin urmare, până în prezent nu s-a mai făcut nicio investiţie majoră. În toată această perioada s-au executat doar reparaţii punctuale cu Serviciul tehnic al Administraţiei Străzilor”.


 

Circulaţia pe Podul Grant este blocată, vineri dimineață, după ce un rost de dilataţie s-a rupt. De asemenea, și arterele adiacente Podului Grant sunt blocate la această oră.

ACTUALIZARE 10.00: Șoferii blocați pe Podul Grant pe sensul de mers înspre Calea Turda sunte nemulțumiți de modul în care este gestionată situația de autorități. Oamenii stau în trafic și câte 40 de minute, chiar o oră. Șoferii povestesc că au plecat în jurul 7.00-7.30 dimineața de acasă și încă nu au reușit să ajungă la destinație. 

Șoferii se plâng că nu au văzut polițiști care să fluidizeze traficul. Brigada Rutieră a transmis că au trimis polițiști în intersecții care încearcă să decongestioneze traficul. 

Coloana de mașini s-a format din Drumul Taberei până la Podul Grant. 

La fel de aglomerate sunt și arterele care duc înspre Podul Grant. 

Lucrătorii nu au ajuns încă pentru a ridica rostul de dilatație. 


 

Șoferii sunt sfătuiți să nu claxoneze, să păstreze distanța față de vehicului din față, să adapteze viteza și să nu frâneze brusc. Mai mulți polițiști sunt la fața locului și încearcă să decongestioneze traficul. Deocamdată nu au ajuns persoanele responsabile să ridice rostul de dilatație.

„Un segment metalic al Podului Grant, un segment al rostului de dilatație s-a desprins, se afla pe calea doi de rulare înspre Calea Turda, îngreunând circulația. Se circulă doar pe o singură bandă. Nu au început lucrările de a lua acel segment metalic. Urmează să ajunga în cel mai scurt timp la fața locului”, a declarat Ovidiu Munteanu, comisarul șef al Poliției Rutiere.

De asemenea, nu poate estima când ar putea fi remediată defecţiunea care a dus la blocarea traficului.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta şi telefonic, sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugam sa precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri