Clanul Duduianu avea de gând să își extindă „afacerile” în Suedia

Data publicării:
duduianu

În România, membrii clanului Duduianu acționau după un plan bine pus la punct. Cei zece hoți încadrau vehiculele în trafic cu propriile mașini. Astfel, șoferii TIR-urilor încărcate cu electronice și electrocasnice trebuiau să încetinească. Unul dintre hoți se urca pe capota mașinii, tăia sigiliul și prelata autotrenului și intra în remorcă. Bunurile furate erau aruncate din TIR în mașini.

După ce au dat zeci de lovituri pe centura Bucureștiului, timp în care și-­au perfecționat metoda de furt, membrii clanului Duduianu și­-au dat seama că nu au concurență nici măcar peste graniţă. Astfel, pentru o perioadă au decis să îi lase în pace pe șoferii români de TIR şi s-au mutat în Suedia.

Vasile Măcelaru, Alberto Univers, Daniel Duduianu și Fănel Rolf au fost două săptămâni pe teritoriul Suediei. Din informații operative reiese că suspecții au prospectat locațiile mai multor fabrici, atrași de ideea că le va fi mult mai ușor să golească automarfarele dintr-­o țară unde nu au operat până în acel moment, iar autoritățile nu sunt în alertă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

În cele două saptamâni, hoții au urmărit TIR-urile pentru a vedea cât de vigilenți sunt șoferii și dacă au butoane de panică, pentru a alerta autoritățile. La nici măcar 24 de ore de când au revenit în țara, membrii clanului Duduianu s­-au reîntors la treabă. Aveau de gând să dea o ultimă lovitură în România. A și fost ultima, pentru că au fost prinși.

Hoții au urmărit un TIR de la București până aproape de Timișoara. Au avut nevoie de doar cinci minute pentru a pune mâna pe 79 de laptopuri, dar nu știau că fiecare calculator avea montat un GPS.

Polițiștii au descoperit imediat că au dus mare parte din laptopurile furate, într­-un depozit improvizat. Câteva însă au ajuns chiar la ei acasă, cadou pentru mame sau soţii, aşa că poliţiştii au ştiut unde să-i găsească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri