Clujenii care au venit cu o carte la Grădina Botanică au intrat gratuit

Data publicării:
grafina botanica

„Ce carte ţi-ai adus tu aici? Regele Leu. De ce îţi place cartea aceasta? Îmi place pentru că e cu Simba, e cu animale, ştii.”

Unii au venit cu cartea la grădina botanică doar ca să facă economie de 10 lei, cât costă biletul de intrare. Alţii în schimb s-au bucurat de câteva ore tihnite şi de plăcerea lecturii printre flori.

„Am început să citesc acasă şi venind cu familia aici am hotărât să termin cartea.”

***

„Ar trebui promovata mai des cultura, cititul, în ziua de azi foarte puțini mai ajung cu o carte în mână, preferă cărțile în format electronic sau chiar deloc.”

„Ieşim şi afară şi dacă mai şi citim ceva e ok. Ce carte v-aţi adus? Aminitirile lui Tom Sawyer, să ne amintim de copilărie.”

Ideea care a scos din case sute de clujeni a venit de la un tânăr care a vrut să promoveze şi lectura şi frumuseţile din grădina botanică.

Victor Miron, iniţiator campanie: „O vizită în grădina botanică se aseamănă cu lectura unei cărţi bune. Ambele te scot din lumea ta şi te duc într-o altă lume, cu totul şi cu totul diferită şi plină de frumuseţe. Lectura e o activitate pe care ar fi frumos să o facem zilnic, minim o oră.”

Mulţi clujeni au redescoperit acum o plăcere uitată. Și-au propus să vină mai des să citească în Grădina Botanică, unde în zilele de weekend vin cam 3.000 de vizitatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri