CNADNR verifică asfaltul din autostrada Lugoj-Deva

Data publicării:
lugoj-deva

Controalele au fost trimise după ce în publicația Capital au apărut informaţii că o porțiune din lotul 2, cu probleme, ar putea fi demolată din cauză că s-ar fi folosit materiale de proastă calitate, la fel ca și pe autostrada Orăștie-Sibiu.

Compania Naţională de Autostrăzi din România face următoarele precizări:

  • Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este un lot în construcţie. În perioada 02.11 - 05.11., Direcţia Calitate din cadrul CNADNR SA şi laboratoarele din cadrul DRDP Timişoara şi DRDP Cluj au fost pe teren pentru a verifica lucrările executate până în prezent, aflate în diferite stadii de execuţie. Laboratoarele au recoltat probe din tronsonul de autostradă executat (materiale puse în operă), precum şi din stocurile de materiale, fiind verificată şi calitatea mixturilor asfaltice utilizate.

  • Până la acestă dată, lucrările sunt realizate în conformitate cu proiectul de execuţie şi Caietul de sarcini, existând un număr de 4 note de neconformitate semnalate de către Consultantul care asigură respectarea proiectului de execuţie pe acest contract. În funcţie de rezultatele primite de la laboratoare, cele 4 neconformităţi vor fi stinse sau nu.

  • Determinările specifice de laborator efectuate de către DRDP Timişoara, respectiv DRDP Cluj vor fi analizate, după care vor fi comunicate Companiei.

  • CNADNR SA va monitoriza şi verifica în paralel calitatea lucrărilor executate pe şantierele de autostrăzi şi drumuri naţionale aflate în prezent în execuţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri