Cod galben de ninsori

Data publicării:
big-cod-galben-de-lapovita-si-zapada

Cod galben de ninsori viscolite, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte în 14 judeţe din estul, nord-estul şi sud-estul ţării. În Moldova va ninge viscolit şi se va depune un strat nou de zăpadă de 10-15 cm, în Dobrogea și estul Munteniei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Avertizarea intră în vigoare astăzi la ora 12.00 şi este valabilă până mâine dimineaţă, la ora 6.00.

În intervalul menţionat, în regiunile estice vântul va avea intensificări cu viteze de 60...70 km/h. În Moldova va ninge viscolit şi se va depune strat nou de zăpadă de aproximativ 10...15 cm.

În Dobrogea şi estul Munteniei ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, trecător viscolită în cursul nopţii. În restul ţării vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va mai depune polei.

Coduri de vreme rea în Bulgaria și Ungaria

E vreme rea şi în ţările din regiune. În Ungaria, meteorologii au emis cod portocaliu de ploaie îngheţată pentru judeţele din centrul, sudul şi vestul ţării. Avertizarea este valabilă până la miezul nopţii. Şi în Bulgaria este cod portocaliu de zăpadă şi polei pentru două regiuni şi galben pentru alte cinci. În Slovenia, prognozele indică o răcire puternică a vremii, ninsori abundente, polei şi ploaie îngheţată în vest, sud şi sud-est.

Dacă plecaţi la drum în străinătate, Ministerul de Externe vă recomandă să vizitaţi site-ul instituţiei pentru informaţii actualizate asupra vremii de pe traseul dumnevoastră. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri