Cod galben de ninsori în nordul ţării

Data actualizării: Data publicării:
iarna ninsoare - meteo.ro

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea pentru judeţele Suceava şi Neamţ. Acolo, în special în zona de munte, va ninge şi va bate vântul. Avertizarea este valabilă până la ora 19:30.

Mihăiţă Negura, primarul oraşului Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava: „Ninge de 4 ore, oraşul e acoperit cu un strat important de zăpadă, dar nu şi drumul naţional sau cele care fac legătura înhtre instituţii şi drumul naţional. Suntem pregătiţi cu utilaje, cu echipamente, cu material antiderapant încă de la sfârsitul lunii septembrie. În fiecare an noi ne pregătim pentru sezonul rece. Nu avem probleme în acest moment.”

Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ: „În zona montană a judeţului Neamţ ninge de 4 zile, în Parcul Naţional Ceahlău şi Masivul Ceahlău stratul de zapada atinge şi un metru. Sunt probleme cu accesul dintre staţiunea Doru spre Creasca, unde e şi cabana. Drumul este momentan închis din cauza căderilor a sute de arbori pe traseele turistice. Din cauza greutăţii zăpezii, s-au rupt şi au blogat trasele. De aceea noi nu numai că recomandăm ci şi direcţionăm toţi turiştii să urce din zona sudică, dinspre oraşul Bicaz, dinspre Izvorul Muntelui, dacă vor să ajungă la cabană. Oricum, este dificil pentru că zăpada e foarte mare. De la cota 1.400 în sus, zăpada ajunge la 50 - 60 de centimetri iar pe vârf trece de un metru. Este mai bine ca turiştii să aştepte o îmbunătăţire a vremii, câteva zile, să se normalizeze situaţia şi să încercăm să degajăm trasele. Momentan ninge şi la cote inferioare, cota 800 şi înspre Piatra Neamţ. La cabana Creasca mai erau 60 de turişti de dimineaţă, au coborât toţi.”

Cod galben

Valabil de la până la 19:30. În zona montană și submontană a județelor Neamț și Suceava se vor semnala ninsoare moderată, vânt cu intensificări de până la 40 - 50 km/h ce va conduce la scăderea temporară a vizibilității sub 100 - 200 m, mai ales în zonele montane înalte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri