Cod galben de ploi și inundații în nouă județe. Un pod a fost luat de viitură în Mehedinți

Data publicării:
pod

Drumul dintre Orşova şi Moldova Nouă a fost închis iniţial din cauza căderilor de stânci de pe versanţi. Lucrătorii de la Drumuri au reuşit să îndepărteze obstacolele de pe un sens de mers, însă nu au au mai avut ce face când apele au distrus un pod .

„Lucrez în domeniu din 82, dar așa ceva nu am mai văzut”, spune Ieremici Branislav, sef sector CNADNR.

„Probabil că podul avea picioareşe şubrezite şi a venit apa puternic”, afirmă Nicolae Curiţă, primarul comunei Svininiţa.

„Cred că podul a fost făcut cu picioarele, nu cu capul, de a fost luat așa repede de o simplă viitură”, consideră un șofer.

Vestea e cum nu se poate mai proastă pentru oamenii care aveau drum prin zonă. De la Moldova Nouă la Orșova se poate ajunge doar după un ocol de 200 de kilometri.

Nu departe de podul rupt, o maşină a fost luată de ape şi purtată până la malul Dunării. Din fericire, în autoturism nu se afla nimeni.

Și în Caraş-Severin, o ploaie care nu a ținut mai mult de o oră a inundat străzile din trei localităţi. Apa a depășit pe alocuri o jumătate de metru și a intrat în zeci de gospodării. În total, peste 100 de gospodării din Mehedinţi, Caraş Severin şi Dolj au fost inundate.

Astăzi va mai ploua în sudul ţării până în jurul prînzului. Patru judeţe - Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman - se află sub cod galben de vreme rea, care va expira la ora 11:00. Meteorologii spun că precipitațiile vor fi consistente, pe alocuri chiar 50-60l/mp, iar vântul va bate cu putere.

La rândul lor, hidrologii au emis un cod galben de inundații în nouă judete din sudul țării. Efectele vremii instabile au apărut încă de aseară, unde în unele zone a plouat cât pentru două luni. Vorbim de până la 120 l/mp. Drumul Naţional 57, care face legătura între Bucureşti şi Banat este blocat momentan în zona Berzasca, din cauza unui viaduct rupt de ape.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri