Cod galben de ploi și ninsori în 12 județe. Stratul de zăpadă la Păltiniș este de 15 centimetri

Data publicării:
ninge

Începând de astăzi și până sâmbătă dimineață se vor semnala ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona de munte.

Potrivit meteorologilor, în acest interval va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25...35 l/mp.

În zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În cursul zilei de joi, 10 aprilie şi în prima parte a nopţii de joi spre vineri, va ploua îndeosebi în estul şi sud-estul teritoriului, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori”, au precizat meteorologii.

Cel mai mare strat de zăpadă este la Păltiniș, de 15 centimetri, la Vârful Omu sunt 12 centimetri, în Predeal sunt 2 centimetri, la Sinaia sunt 3 centimetri, iar în Poiana Brașov sunt 3-4 centimetri de zăpadă.

Temperatura în Brașov nu depășește 3 grade Celsius. Autoritățile locale au trimis deja utilaje de deszăpezire pe drumul care urcă înspre Poiana Brașov și împrăștie material derapant.

Poliiștii rutieri recomandă ca șoferii să circule încet și să adapteze viteza la condițiile de drum, mai ales că mulți dintre ei și-au schimbat cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri