Cod galben și portocaliu de vânt în 12 județe. Rafalele pot ajunge la 110 km/h

Data actualizării: Data publicării:
vant
Foto: Shutterstock

Douăsprezece judeţe se află, luni dimineaţă, sub avertizări cod galben de vânt puternic, cu intensificări care vor depăşi 70 de kilometri la oră, iar zona montană din judeţele Prahova şi Argeş este sub cod portocaliu de vânt, cu rafale ce pot ajunge la 110 kilometri la oră. De asemenea, în şase judeţe este ceaţă densă cu vizibilitate redusă. 

vant
Foto: Shutterstock

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de vânt puternic pentru judeţele Bistriţa-Năsăud, Alba, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. 

Avertizarea cod galben este în vigoare până la ora 11:30 în Caraş-Severin şi pentru zonele de munte ale judeţelor Hunedoara, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste judeţe, la peste 1.700 metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 70 - 90 de kilometri la oră, iar în Caraş-Severin şi Hunedoara se vor înregistra şi ploi.

Pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, avertizarea cod galben va fi valabilă până la ora 11:00, interval în care în zonele înalte, la altitudini de peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri la oră, iar totodată se vor înregistra ploi. De asemenea, 

În judeţul Sibiu, avertizarea cod galben va fi valabilă până la ora 15:00 în zona de munte, unde vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-90 de kilometri la oră. 

În celelalte judeţe, avertizarea este valabilă până la prânz şi vizează intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 70-90 km/h. 

În zona montană a judeţelor Prahova şi Argeş este cod portocaliu de vânt, pânp la ora 10:30, fiind aşteptate rafale de vânt care pot depăşi 110 kilometri la oră. 

În judeţele Dolj, Vrancea, Galaţi, Iaşi Neamţ şi Bacău, până la ora 11:00, urmând a se înregistra ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 metri. 

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri