#Colectiv. Logodnicul uneia dintre victime acuză: Arsurile erau lăsate deschise

Data publicării:
elsa albu

Rudele şi prietenii tinerilor care au pierdut lupta pentru viaţă continuă să se întrebe dacă apropiaţii lor ar fi avut o şansă într-un spital din străinătate. Elsa Albu s-a stins la Spitalul de Arsuri, la câteva ore după ce a fost transferată de la Spitalul Sfântul Ioan. Cauza morţii: şoc toxico-septic.

Dwain Mensah, logodnicul Elsei Albu: „Dacă vă puteţi imagina, personalul medical din alte ţări care a mers acolo, s-a uitat la arsuri şi erau lăsate deschise, au fost lăsate expuse rănile către o grămadă de lucruri care până la urmă au ucis-o”.

Şeful secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Sfântul Ioan spune însă că pacienţii au fost trataţi în funcţie de pregătirea medicilor.

Camelia Călin, şeful Secţiei ATI, Spitalul Sf. Ioan: „Este adevărat că unităţile cu centre de mari arşi au altă experienţă, pentru că numărul cazurilor tratate este altul şi probabil că există anumite protocoale”.

Logodnicul tinerei spune că prietena sa ar fi trebuit conectată la un plămân artificial, însă nu a putut primi aparatul.

Dwain Mensah: „Au spus că sunt doar două aparate în România şi că Elsa încă nu poate avea unul. Am întrebat: cât? Mi-au spus 10.000-15.000 de euro. Am zis ok, unde pot să fac plata? Au spus nu”.

Camelia Călin: „Ce-am solicitat ca şi echipament care nu exista în spitalul Sf. Ioan a fost împrumutat de la altă unitate sanitară. Plămân artificial a existat în Spitalul Sf. Ioan”.

Logodnicul Elsei Albu susţine că medicii nu i-au explicat clar nici de ce au anulat transferul tinerei în Marea Britanie. Fata trebuia trimisă în Anglia împreună cu fratele său, internat la Elias.

Dwain Mensah: „Dimineaţa, după ce au fost acceptate ambele transporturi, după vizita autorităţilor, s-a decis ca Elsa şi Adi să nu mai fie transferaţi”.

Camelia Călin: „De la momentul evaluării de către echipa internaţională, până la momentul transferului au survenit modificări în starea pacientului, modificări care mie mi-au făcut decizia dificil de luat: ce fac eu, îl trimit către un centru de arşi cu preţul vieţii lui?”

Medicii spun că mai mulţi pacienţi care s-au infectat în spital nu au răspuns la tratamentul cu antibiotice.

Camelia Călin: „Cei cinci pacienţi care au fost critici, toţi au avut culturi pozitive cu germeni sensibili doar la anumite clase de antibiotice”.

Logodnicul Elsei Albu aşteaptă încă răspunsuri oficiale de la autorităţi. Ar vrea să înţeleagă cum a supravieţuit prietena lui incendiului devastator, dar a fost ucisă de bacterii din spital. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri