#Colectiv | Mii de oameni şi-au plecat capetele în faţa celor 64 de tablouri transformate în icoane

Data publicării:
colectiv comemorare

Mii de oameni au plecat astăzi capetele în faţa celor 64 de tablouri transformate în icoane, pe altarul improvizat în faţa clubului Colectiv. De-a lungul clipelor de reculegere, timpul parcă s-a oprit. La Bucureşti, la Cluj, la Galaţi, Sibiu, Craiova... şi în multe alte locuri din ţară oamenii s-au strâns, au adus flori şi-au aprins lumânări în amintirea celor ce-au pierit înainte de vreme.

Un altar de lumânări s-a aprins în faţa clubului Colectiv.

Amintirile negre nu-i părăsesc nici pe norocoşii ai căror copii au scăpat cu viaţă din infernul din club.

Ambasadorul Sloveniei a fost primul oficial străin care a aprins lumânări la altarul Colectiv. L-a urmat ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

Ambasadorul Sloveniei în România: „Această tragedie ar trebui să fie un avertisment asupra faptului că nu trebuie să ne mai jucăm cu vieţile oamenilor. Toate măsurile trebuie luate atunci când este vorba despre siguranţă în astfel de cluburi şi la astfel de evenimente”.

Hans Klemm, ambasadorul SUA: „Nu vom uita asta. Uitaţi-vă la cum arată cei care au murit aici. Mesajul este acela că de fapt corupţia ucide şi am încredere că România va face mai multe în lupta împotriva corupţiei.”

Liniştea din faţa Colectiv a fost spartă de acţiunea neinspirată a autorităţilor din sectorul 4. Mai multe platforme au fost trimise să mute maşinile parcate în jurul clubului. Chiar dacă problema ar fi putut fi rezolvată înainte de începerea pelerinajului.

În ţară, s-au aprins lumânări în amintirea celor dispăruţi în focul Colectiv la Cluj, Sibiu, Craiova sau Galaţi. La Iaşi, 64 de baloane s-au ridicat la cer.

Marşuri de lumină au umplut străzile oraşelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri