#Colectiv | Raed Arafat, reacție pe Facebook după raportul Guvernului

Data publicării:
Raed Arafat Bucuresti Octav Ganea 003

FOTO: INQUAMPHOTOS.COM/OCTAV GANEA

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a trimis premierului un răspuns la raportul Corpului de control al Guvernului pe tema incendiului de la Colectiv. Raed Arafat spune pe pagina sa de socializare că i-a trimis lui Dacian Cioloş un răspuns documentat, tehnic, la aspectele pe care a considerat că trebuie să le clarifice. Raed Arafat precizează că gestul său este unul normal şi instituţional. În acelaşi text, şeful DSU respinge existenţa oricărui conflict personal cu premierul. Raed Arafat promite că documentul trimis Executivului va fi făcut public. Dar nu precizează când.  

„Nu vreau să se înţeleagă, prin faptul că răspund la unele aspecte, că ar exista o problemă, ca persoană, între mine şi dl. prim-ministru”, precizează secretarul de stat Raed Arafat, într-o postare pe Facebook, în care face precizări după ce un raport al Corpului de control al Guvernului a constatat că în cazul incendiului de la Colectiv nu s-au respectat proceduri, iar Raed Arafat a refuzat instalarea spitalului mobil.

„Referitor la răspunsul la raportul Corpului de Control al Guvernului, am dat ieri seară din partea DSU un răspuns documentat, tehnic, la aspectele care am considerat că trebuiesc clarificate. Nu vreau să se înțeleagă, prin faptul că răspund la unele aspecte, că ar există o problemă, ca persoană, între mine şi domnul prim-ministru, cum încearcă unii să insinueze. Era normal să răspund şefului Corpului de control în mod instituţional”, explică secretarul de stat Raed Arafat.

„Urmează să afişăm răspunsul integral, cu anexele, în mod public, pentru a da celor interesaţi posibilitatea să înţeleagă punctul nostru de vedere în ce priveşte unele aspecte din raportul Corpului de control”, anunță șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Acest demers este unul normal şi nu înseamnă că sunt în conflict cu cineva din punctul meu de vedere!”, precizează Raed Arafat.

Referitor la raspunsul la raportul Corpului de Control al Guvernului, am dat ieri seara din partea DSU, un raspuns...

Posted by Raed Arafat on Thursday, March 24, 2016

După raportul Corpului de control, au existat voci în rândul opiniei publice potrivit cărora Raed Arafat ar trebui să demisioneze. Guvernul declarase însă că nu acesta este scopul raportul, ci remedierea deficiențelor.

Citiți și:

Raport. Intervenția în cazul Colectiv a fost necoordonată și cu improvizații
#COLECTIV | Raport: Victimele au primit ajutor medical pe caldarâm sau pe paleţi de lemn. Raed Arafat a refuzat instalarea spitalului mobil
Reacțiile medicilor la raportul tragediei din #Colectiv. De ce nu a fost activat Planul Alb
Criminaliştii, din nou la Colectiv
#COLECTIV | Corpul de Control: Din rapoartele DSP lipseau două decese, care iniţial figurau în statistica oferită de spital

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri