#Colectiv | Raed Arafat susține că a fost mințit de șefii ISU. „Nu demisionez!”

Data publicării:
arafat

„Am dat răspunsul și este foarte scurt: nu. Nu demisionez. Explicația am dat-o astăzi la două interviuri”, le-a răspuns Raed Arafat jurnaliștilor la începutul conferinței de presă.

„Astăzi am dat declarații clare despre ce s-a regăsit în ultima perioadă adică aceste adrese, adresă de fapt, care a ajuns la IGSU a fost dată al ISU București prin care se solicita organizarea unei festivități în aceeași clădire și care era menționată în adresă și clubul Colectiv și Fabrica Pionierul. În această situație, în urma verificărilor, s-a confirmat că ISU București a avut cunoștință de adresă și a dat și răspunsuri la ea, motiv pentru care știți foarte bine ce a zis și domnul prim-ministru astăzi și ce măsuri s-au luat. În sensul s-a trimis de dimineață la DNA sesizarea pentru organele competente care duc ancheta cu toate documentele pe care le-am găsit la ISU București pentru verificare și acum este în mâna dânșilor, iar la nivelul nostru am luat măsura prin care s-a pus la dispoziție conducerea ISU București. Asta înseamnă că aceasta nu mai este la acest moment și va fi numită o conducere interimară. Dacă mai apar alte informații de care noi nu știam o să luăm măsurile în consecință imediat”, a completat el.

Secretarul de stat și-a cerut scuze că a dat informații care în final au rezultat că nu sunt complete sau nu sunt corecte: „Îmi cer scuze că am dat o informații care în final au rezultat că nu sunt complete sau nu sunt corecte.”

Întrebat dacă reprezentanții ISU au trimis control în clubul Colectiv după ce au primit informațiile respective Raed Arafat a răspuns că "nu", deși era de competența acestei instituții să verifice.

„Nu am fost eu (n.r. în control), nu eu trebuie să mă duc. Sunt responsabilități foarte clare în sistem. Fiecare are responsabilitatea foarte clar și competențele clare. Eu și dacă mă duc să controlez o clădire pentru incendii nu am nici măcar competența. Competența o are ISU București. Din informațiile pe care le avem până acum, în urma adresei au trimis un răspuns prin două adrese la firma organizatoare dar fără să meargă nimeni acolo să verifice zona care era de competența lor să facă acest lucru”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că, personal, a primit această informație marți. La finalul conferinței, secretarul de stat a continuat explicațiile. 

Dialogul dintre Raed Arafat și jurnaliști:

Reporter: Sunteți de acord cu declarațiile domnului Arafat?

Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătății: Doctorul Arafat este colegul meu. Pornesc întotdeauna de la prezumția de nevinovăție.

Reporter: Inițial, ISU nu știa de existența clubului, hârtia a dovedit că știau. Ei puteau să constate că ei (clubul Colectiv – n.r.) sunt în afara legii în perioada aia?

Raed Arafat: Normal.

Reporter: Atunci cum vă simtiți dvs. că ați fost mințit?

Raed Arafat: Foarte rău, pentru că nu am primit informațiile corecte, complete și din cauza asta am explicat și am luat măsurile.

Reporter: L-ați întrebat pe șeful ISU de ce v-a mințit?

Raed Arafat: L-am întrebat. Acum este pus la dispoziție. Vinovăția nu o stabilesc eu.

Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătății: Astăzi, premierul a cerut în ședința de Guvern ca ei să fie demiși, nu suspendați.

Reporter: A cerut și un raport premierul?

Patriciu Achimaş-Cadariu: Absolut

Raed Arafat: Normal.

Reporter: După ce v-au venit primele rapoarte de la Colectiv, după prima seară... după ce au venit primele informări, ați făcut vreo verificare? Le-ați cerut să facă vreo verificare? Noi am aflat la o lună, se face luna pe 30...

Raed Arafat: S-a solicitat o verificare pe toată documentația, inclusiv pe arhivă, și ni s-a zis că nu. După care a apărut hârtia asta și prin hârtia asta normal că am primit dovada că a fost, da, că se știa. Și atunci s-a luat această măsură. Urmează să verificăm cu siguranță în următoarea perioadă care este atitudinea față de astfel de solicitări și acest lucru se va face.

ISU Bucureşti ştia de problemele de la Colectiv. Conducerea a fost suspendată. Dacian Cioloş: Nu mai au ce căuta în sistem!

Raed Arafat, la „24 de minute”: Nu sunt lipit de scaun. Îmi fac treaba pentru că îmi place, când nu mai e nevoie de mine plec

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri