Comisarul european Dacian Cioloș, primit cu plăcinte de casă la o dezbatere pe teme europene

Data publicării:
ciolos

„Domnule comisar, vă invit să serviţi o plăcintă făcută de soţia mea, care a obţinut un premiu la Festivalul Plăcintei de la Târgu Ocna. Să vedem dacă este bună sau nu”, așa i s-a adresat bărbatul comisarului Dacian Cioloș.

Invitaţia a venit de la Constantin Crăciun, cel care s-a autointitulat „Ţăranul sărac al Europei”, deşi situaţia sa materială, după cum recunoaşte, nu este chiar rea. După ce a gustat prima oară, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, s-a interesat de reţetă.

„Este de la vacile mele, dar nu trece trei zile de când se face, pentru că este brânză proaspătă. Noi nu mâncăm din cumpărat. O plăcintă dacă se face din cumpărat nu mai este bună”, a explicat el secretul plăcintelor.

Dacian Cioloş a recunoscut că plăcinta a fost „ca la mama acasă”.

„Ca la mama acasă. Dacă ar fi toţi ţăranii la fel de săraci, între ghilimele, la dânsul, am văzut, îşi asumă sărăcia şi încearcă să o valorifice cât poate mai bine”, a spus Dacian Cioloș.

Oficialul de la Bruxelles a participat la o dezbatere publică, pe teme europene, moderată de realizatorul Digi24 Luca Niculescu. Dacian Cioloș este comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală la începutul anului 2010.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri