Comisia Europeană dă în judecată România pentru poluare

Data publicării:
lac poluagt

Acesta nu respectă nicio normă europeană. În lac sunt aruncate toate deşeurile provenite de la exploatările de cupru şi zinc din zonă.

Comisia Europeană introduce o acţiune în justiţie împotriva României la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pentru nerespectarea legislaţiei UE referitoare la deşeurile din industriile extractive, mai exact deşeurile generate de extracţia, tratarea şi depozitarea resurselor minerale şi de exploatarea carierelor, se arată într-un comunicat al Executivului european.

În prezent, iazul este aproape abandonat şi reprezintă o sursă majoră de poluare, răspândind praf toxic care prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umană şi pentru mediu, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Comisia precizează că România a fost de acord să ia măsuri pentru a soluţiona problema, însă progresele au fost insuficiente.

Trimiterea în faţa CJUE a fost decisă după ce România nu a luat măsurile necesare pentru a curăţa două iazuri de decantare din Moldova Nouă, în urma infringementului lansat de Bruxelles pe 20 februarie.

Curtea Europeană de Justiţie ar putea obliga Guvernul să cureţe lacul şi, de asemenea, ar putea dicta o amendă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri