Comisia SRI din Parlament, reacție în cazul ofițerului acoperit din PSD 

Data publicării:
georgian pop fb 1

Foto: Facebook/ Georgian Pop

De asemenea, Georgian Pop a spus orice persoană care are „elemente concrete” privind ilegalități comise de SRI este așteptată la Comisie pentru a depune o sesizare și controlul va fi declanșat imediat.

„Pe fondul campaniei electorale, fiecare om politic este liber să declare ceea ce dorește (libertatea de expresie este garantată). Dar, pe lângă simple declarații politice, orice politician sau orice cetățean care are date sau elemente concrete este așteptat să le pună imediat la dispoziția Comisiei. În ceea ce privește tema posibililor ofițeri acoperiți ai SRI reiterez, așa cum am comunicat public și în alte situații, că cel puțin în mandatul meu de președinte al Comisiei am verificat constant respectarea legislației pe acest subiect”, a spus Georgian Pop. 

Președintele Comisiei SRI a subliniat că serviciul de informații nu are ofițeri acoperiți în instituțiile în care legea interzice acest lucru.

Concret, documentele oficiale rezultate în urma controalelor efectuate probează faptul că nu există incompatibilități legale în Parlament, Guvern sau partide politice, adică SRI nu are ofițeri acoperiți în instituțiile în care legislația interzice expres acest lucru. Totuși, dacă cineva are elemente concrete că între timp au apărut încălcări ale legii în această privință în ceea ce privește activitatea SRI, este invitat la Comisie pentru a prezentă datele pe care le deține și a aduce toate clarificările necesare”, a subliniat Georgian Pop.

Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook că un vicepreședinte din PSD este ofițer acoperit. El a revenit asupra postării și a subliniat că nu este vorba despre Valeriu Zgonea ci despre un vicepreședinte care a fost și ministru la un moment dat.

PSD are 14 vicepreşedinţi, dintre care şase au fost miniştri: Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ioan Vulpescu, Doina Pană şi Ecaterina Andronescu. Până la această oră, trei dintre ei s-au discuplat: Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu și Doina Pană.

Citiți și:
Victor Ponta: Un vicepreședinte PSD, ofițer sub acoperire
PNL vrea să știe cine e ofițerul acoperit din PSD
Victor Ponta: Vicepreşedinte PSD, ofiţer sub acoperire | Cine ar putea fi vizat
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri