Comuna în care nu contează pe cine votezi, primar va fi Vasile Cepoi

Data publicării:
stampila vot

Oamenii din Drăguşeni, judeţul Suceava, vor trebui să fie cu ochii în patru când merg să-şi aleagă primarul. Pe buletinul de vot va apărea de trei ori numele „Vasile Cepoi”. Aşa îl cheamă pe actualul edil, membru al PSD, dar şi pe candidaţii de la PNL şi PMP care vor să-i ia locul.

„Mă tem ca să nu iau 90%! O să iau 88-87%, adică mai puțin”, glumeşte edilul în funcţie, Vasile Cepoi de la PSD.

Unul dintre contracandidaţi a intrat în politică de doar câteva săptămâni: „Mare parte a comunei mă cunoaşte, știe cine sunt, sunt un băiat tânăr, muncitor. Sper că cetațenii să știe pe cine aleg, să pună ștampila pe cine trebuie”, spune Vasile Cepoi, de la PNL.

Ceva mai multă experienţă are un alt pretendent la postul de primar. Aflat la a doua candidatură, Vasile Cepoi de la PMP recunoaşte că alegătorii s-ar putea să se încurce atunci când vor trebui să aleagă primarul.

„Pe mine, ca tânăr, nu o să mă încurce, dar o să fie probleme la ăștia mai bătrâni”, spune un localnic. Iar un altul propune ca pe buletinul de vot, alături de numele Vasile Cepoi, să apară şi porecla fiecărui candidat. Ca să fie mai uşor de deosebit între ei.

O problemă ceva mai simplă au de rezolvat alegătorii din Zamostea, o altă comună din judeţul Suceava. Aici, actualul primar, social-democratul Vasile Haliuc îl va avea adversar în campania electorală pe Vasile Haliuc, rudă cu el, dar membru PNL.

Am fost și în 2012 candidați la funcția de primar, amândoi, știe cetățeanul, cunoaște, știe să facă diferențierea”, spune Vasile Haliuc de la PSD. Şi precizează că diferenţa o face iniţiala tatălui.

Vasile Haliuc de la PNL nu are la fel de mare încredere ca şi ruda sa şi spune că faptul că ambii poartă acelaşi nume ar putea să-i încurce pe alegători, în special pe cei în vârstă. Iar unii oameni din comună se gândesc deja să aleagă un candidat cu alt nume. Nu va fi primul duel electoral în familia Haliuc. La precedentele alegeri, diferenţa între cei doi Vasile Haliuc a fost de doar 20 de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri