Condiţiile ce trebuie îndeplinite şi actele necesare pentru obţinerea unui credit ipotecar

Data publicării:
Teanc de bani lei digi24 august 2015 2 -5

Există câteva condiţii minime care trebuie îndeplinite pentru a primi un credit ipotecar în lei. Persoana care face împrumutul trebuie să aibă între 18 şi 65 de ani (la terminarea creditului), să fie angajată de cel puţin un an şi să aibă un venit minim de 700 de lei. Se cere un avans de cel puţin 5% pentru creditele în lei.

Creditul poate fi luat pe o perioadă între 3 şi 35 de ani. Vestea bună este că se acceptă venituri precum salarii, chirii, drepturi de autor sau pensii.

Actele necesare pentru obţinerea creditului sunt cererea de credit, actele de identitate si documentele privind venitul. Ar mai fi nevoie de o poliţă de asigurare a imobilului cumpărat, dar şi actele de proprietate asupra bunurilor propuse drept garanţie. Fiecare bancă adaugă la aceste condiţii propriile cerinţe dar şi comisioane de analiză a dosarului sau de administrare.

Pe viitor, costurile unui împrumut ar putea creşte, odată cu intrarea în vigoare a Legii privind darea în plată, care dă dreptul clienţilor să predea casa băncii şi să scape de datorii. Asta, în cazul în persoana nu mai poate achita ratele. De exemplu, avansul cerut ar urma să fie de aproximativ 35 la sută. Până acum, două bănci au anunţat că au în vedere impunerea unor condiţii de creditare mai dure.

Condiţii pentru a lua credit imobiliar :

Vârsta: 18 şi 65 ani (la terminarea creditului)

Vechime în muncă: un an

Venit minim: 700 lei

Avans: minimum 5%

Durată: 3 - 35 de ani

Garanţii imobiliare sau ipotecă pe noua casă

Acte necesare pentru a lua credit imobiliar:

Cerere de credit

Acte de identitate (client şi familie)

Adeverinţă venit

Poliţă asigurare imobil

Acte proprietate bunuri aduse drept garanţie

Alte documente

Costuri suplimentare:

Comision analiză dosar: 250 lei - 450 lei

Comision anual de administrare: 150 lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri