Conducerea ASF, validată de Parlament. Victor Ciorbea, numit ilegal

Data publicării:
negritoiu ciorbea

Candidatura lui Mișu Negrițoiu, propus pentru șefia ASF, a fost validată ieri în comisiile reunite de buget și finanțe.

Mişu Negriţoiu spune că vrea să reorganizeze instituţia mai întâi și apoi va analiza și nivelul salariilor. „Nu mă interesează persoanele, nu mă duc să vânez pe cineva anume”, a declarat Mișu Negrițioiu, întrebat cum comentează faptul că în ASF au fost numite rude ale unor personalități politice. Mișu Negrițoiu a spus că, în opinia sa, cei care nu sunt competenți vor pleca singuri.

Din noua conducere a ASF mai face parte și fostul premier Victor Ciorbea, în prezent senator PNL.

Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa comună a Parlamentului în semn de protest faţă de nominalizarea lui Victor Ciorbea în ASF. Chiar și așa, votul celor prezenți a fost suficient pentru validarea coducerii Autorității.

Victor Ciorbea a fost numit ilegal în ASF. A primit azi votul Parlementului, deşi nu poate ocupa acest post pentru că nu are vechimea de nouă ani în domeniul financiar, una dintre condiţiile cerute de lege pentru a ocupa o funcţie în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Paradoxal însă, condiţia a fost introdusă în legislaţia ce reglementează funcţionarea ASF printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în 2013, ordonanţă care face obiectul unui dosar penal. Este chiar cazul în care este acum arestat fostul preşedinte al Autorităţii, Dan Radu Rușanu, acuzat că a introdus în lege condiţia, cu sprijinul fostului ministru Daniel Chiţoiu, pentru a îl îndepărta din Consiliu pe un fost vicepreşedinte.

Numai că ordonanţa este încă în vigoare, legea de aprobare nefiind tranşată definitiv în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri