Consilieri județeni, deplasări costisitoare

Data publicării:
Tangier 5184a

Zece dintre consilierii judeţeni şi-au programat o deplasare în Maroc, între 3 şi 14 decembrie. Scopul scris pe hârtie este „dezvoltarea relaţiilor bilaterale” în mai multe domenii. Consilierii au acceptat ca, în această deplasare, să doarmă câte doi în cameră, spun ei, pentru putea pleca şi alţi colegi de-ai lor.

Pachetele de zece zile în Maroc, la începutul lunii decembrie, costă, la agenţiile de turism, între 800 şi 1.300 de euro de persoană. Consilierii judeţeni se pot aştepta la reduceri de până la zece la sută, pentru că delegaţia este formată din zece persoane.

O altă delegaţie este programată între 30 noiembrie şi 2 decembrie, în Marea Britanie. Acolo, șase consilieri vor dezbate problema refugiaţilor cu omologii lor din alte ţări.

Eu nu doream, din motive obiective care ţin de siguranţa mea şi a colegilor mei, să fac parte din deplasarea într-o ţară... în Maroc şi, în cazul acesta, ţinând cont că sunt specialist în probleme europene, cu şcoală şi cu experienţă, mi s-a spus dacă doresc să fac parte din deplasarea de la Winchester şi am fost de acord”, spune Vasile Ungureanu, consilier judeţean.

Un alt consilier, Ambrus Carol, spune că „fără a avea relaţii externe cu alte consilii judeţene suntem invizibili. Nu poţi să-ţi permiţi ca să stai numai aşa acasă şi să spui că, din raţiuni de economie sau de, ştiu eu, constrângeri bugetare, să nu te faci cunoscut în lume.”

Alţi patru consilieri vor merge la Bruxelles, la începutul lunii viitoare.

„Prea mult se pune accent pe locul unde se face deplasarea şi ar trebui mai mult să facem analiză pe tema discuţiilor de acolo”, spune Mihai Veştea, vicepreşedintele Consiliului Județean Braşov.

Deocamdată conslierii nu au ales agenţia care îi va trimite în deplasare. Ştiu doar că au de cheltuit 390 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri