Construcție ilegală lângă o clădire de patrimoniu

Data publicării:
con1

Când s-a întors din concediu, Luminiței Simionescu i s-a părut câ visează când a văzut la geamul către curtea interiorară o vilă cu etaj, la care muncitorii munceau de zor.

„Nu mai am lumină în casă, sunt disperată, am avut impesia că m-au îngropat de vie. Am zis că mă duc la Robu să îi zic că s-a mutat aici cimitirul din Șagului”, spune Luminița Simionescu, proprietar.

În acest moment, mai puțin de un metru separă vila construită fără autorizație de vechea clădire istorică.

Palatul Ancora are statut de monument istoric, aşa că orice modificare sau construcţie necesită o autorizaţie de la primărie.

În urma plângerilor făcute de locatarii clădirii istorice, poliția l-a amendat pe proprietarul vilei în construcţie cu opt mii de lei, dar şantierul continuă.

Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara spune că „s-a întocmit documentația pentru sesizarea organelor de urmărire penală în acest caz. Este evident că un dosar penal este mult mai grav decât o sancțiune contravențională.”

Şi autoritățile locale au cerut oprirea lucrărilor, până se lămureşte situaţia.

„S-a fixat un termen pentru demolare sau pentru obținerea de aprobări de intrare în legalitate, dar nu sunt întrunite condițiile pentru așa ceva”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Vila va putea fi demolată doar cu mandat de la instanța de judecată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri