Contrabandă făcută cu marfarul

Data actualizării: Data publicării:
vagoane cfr marfa captura buna

Polițiștii de frontieră au descoperit 1.400 pachete de țigări ascunse în încărcătura de minereu de fier din vagonul unui tren de marfă ce urma să intre în România, din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați.

Potrivit sursei citate, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați Feroviar a sosit, pe sensul de intrare în România, o garnitură de tren de marfă, având în componență 51 de vagoane, încărcate cu minereu de fier concentrat.

În urma schimbului de informații cu omologii din Republica Moldova, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra vagoanelor garniturii. La unul dintre vagoane echipa de control a observat o modificare a configurației încărcăturii. S-a procedat la îndepărtarea unei părți din minereu, iar la o adâncime de aproximativ 20 de centimetri au fost descoperiți doi saci de rafie înveliți în folie neagră de plastic, în care era cantitate totală de 1.400 pachete marca Plugarul, de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării țigaretelor în valoare totală de 2.125 lei, în vederea confiscării, iar mecanicul de locomotivă, lucrător al Căilor Ferate Moldova, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri