Contrabandă cu țigări făcută cu scafandri, butelii de gaz și betoniere

Data publicării:
contrabanda tigari

O investiție de 200 de lei într-o barcă radiocomandată l-a ajutat pe contrabandist să trimită peste Prut 4.500 de pachete cu ţigări. La fel de ingenios a fost şi traficant care s-a îmbrăcat în costum de scafandru ca să ducă baxurile pe sub apă. Aparatele de termoviziune ale poliţiştilor l-au dat însă de gol.

Tot în Moldova, poliţiştii de frontieră au descoperit ţigări ascunse în butelii cu gaz, care erau suprinzător de uşoare. Ba chiar şi în betoniere care veneau din Republica Moldova.

„Poliţiştii de frontieră şi-au dat seama că transporturile ridică semne de întrebare în momentul în care reţeaua făcea şi şase drumuri pe zi. Oficial, au motivat că e mai ieftin cimentul din Republica Moldova”, relatează Carmen Ciocan, reporter Digi24.

Cele mai multe dintre ţigările de contrabandă provin din duty-free-urile înfiinţate anul acesta la graniţa dintre Republica Moldova şi Transnistria. O parte „se pierd” pe piaţa neagră din România, iar cele care ajung la destinaţie se reîntorc ilegal prin contrabandişti.

„Pur şi simplu autorităţile române nu au ce să facă. Nu există niciun temei legal ca să le reţinem, cu toate că ştim că ele se vor reîntoarce în Uniunea Europeană sub formă de comerţ ilegal”, spune Armand Tănase, reprezentant al unui producător de ţigări.

Statul a pierdut 500 de milioane de euro în 2014 din cauza contrabandei cu ţigări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri