Control în pieţe. Au fost date amenzi de 2,6 milioane de lei

Data publicării:
controlpiete

Într-o singură zi, au confiscat carne, peşte şi alcool de peste 2 milioane şi jumătate de lei şi au dat amenzi de aproape patru milioane.

Controale s-au făcut în special la comercianţii de peşte, unul dintre produsele foarte căutate cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor. Poliţiştii au pus lacătul pe uşa unei pescării din Piaţa Domenii unde s-a găsit marfă stricată, dar şi peşte fără acte de provenienţă.

Într-o singură zi, poliţiştii au dat aproape 1.100 de amenzi pentru evaziune sau alte nereguli legate de marfa scoasă pe tarabe. În plus, au confiscat alcool, carne şi peşte în valoare de 2,6 milioane de lei.

Înainte de Florii, poliţiştii şi inspectorii sanitari au mers şi în pieţele de flori din Bucureşti, pentru a verifica actele vânzătorilor. Au găsit însă comercianţi nemulţumiţi de vânzările proaste.

În piaţa George Coşbuc din Bucureşti, de unde se aprovizionează multe dintre florăriile din Bucureşti, firul de trandafir s-a vândut cu 5 lei, lalele cu 3 lei, iar narcisele cu un leu. Cei care cumpără de aici pentru a vinde apoi în alte pieţe ajung uneori însă să scadă preţul chiar şi la jumătate, pentru a mai recupera ceva din banii cheltuiţi.

Controalele în pieţe vor continua până de sărbători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri