Control la afacerile de la marginea drumurilor. CNADNR are de încasat milioane de euro

Data publicării:
magazin la marginea drumului

Daniela Nicoliţa are un magazin general, un hotel şi un depozit de materiale de contrucţie, toate la mai puţin de 10 metri de drumul naţional 54 A, între localităţile Bechet şi Dăbuleni. A primit autorizaţie de la Direcţia de drumuri pentru ele şi, conform legii, doar pentru magazin ar trebui să plătească anual peste de 1.000 de lei, taxă de acces.

„Eu nu înţeleg ce acces, acces să ce? Atât timp cât maşinile îşi plătesc taxele, cât marfa are TVA, noi plătim tot ce este de plătit, se plăteşte rovinieta la stradă, ei ce îmi oferă mie că am eu acces la stradă? Soţul meu vrea să îi dea în judecată, nu o să plătească în niciun caz, clar nu o să plătească, în momentul când o să ofere ceva, o să venim şi noi cu banii!”, spune Daniela Nicoliţa.

În judeţele din Oltenia, cel puţin o mie de patronii care au afaceri în apropierea drumurlor naţionale au adunat restanţe de peste 3 milioane de euro la plata taxelor către CNADNR.

„Pentru un astfel de panou publicitar de pe marginea drumului, Compania Naţională de Autostrăzi ar trebui să primească anual cel puţin 80 de euro. În Oltenia sunt sute de amplasamente care nu plătesc statului taxa de utilizare drum”, relatează Manuela Rolea, reporter Digi24.

Răspunzătorii să fie traşi la răspundere!”, spune Claudian Ţuţulan, şef tură la Direcţia de Drumuri Craiova.

Directorul CNADNR a anunţat o anchetă la nivel naţional privind modul de colectare a taxelor. Controlul îi vizează atât pe angajaţii companiei, cât şi pe agenţii economici. În perioada 2014-2015, Direcţia Regională de Drumuri Craiova a sancţionat peste 300 de firme care nu au plătit taxa de drum. Amenzile au fost cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri