Conturi blocate doar pe jumătate, la RADET

Data publicării:
probe radet CALDURA agerpres

Contul din care Primăria Generală a Capitalei virează subvenţia pentru încălzire este blocat de ELCEN pentru o datorie de 115 milioane de lei. Viceprimarul Cornel Pieptea contestă legalitatea măsurii şi avertizează că Primăria poate da în judecată furnizorul de agent termic.

Municipalitatea nu mai poate vira banii către RADET. Banii erau necesari, odată, pentru plata direct către ELCEN a agentului termic furnizat, erau necesari pentru terminarea reparaţiilor şi erau importanţi pentru că la sfârşitul acestei săptămâni trebuiau plătite salariile”, declară Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei.

La RADET, „jocul de-a uite banii, nu sunt banii” pune în pericol furnizarea căldurii către bucureşteni.

Trebuie să asigurăm orice intervenţie care ar putea apărea când se dă drumul la încălzire. Acum nu avem avarie, dar când o să fie frig ar putea să apară ceva. Dacă e nevoie de intervenţie masivă, nu vom avea cum să o facem. Nu avem niciun ban. Totul e blocat”, spune Valentin Viţalariu, directorul RADET.

În aceste condiţii, directorul ELCEN face un pas înapoi.

Am luat în calcul să coborâm poprirea care este acum la 100%, la 50%, de aşa manieră încât să le dăm posibilitatea şi RADET-ului să îşi finalizeze lucrările de reparaţii şi întreţinere pe care le au în perioada aceasta”, afirmă Marcel Nicolaescu, directorul ELCEN.

Mai mult decât atât, ELCEN şi RADET vor deschide un dispecerat comun ca să-şi coordoneze eficient activităţile în sezonul rece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri