Copil mușcat de câini | Medic: Nu există nicio suprafaţă de piele care să nu fi fost afectată

Data actualizării: Data publicării:
caini maidanezi captura digi24

Un băiat de 8 ani a fost mușcat de patru câini și se află internat în stare critică la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Directorul medical al spitalului spune că ”pronosticul este destul de rezervat” şi că ”practic, nu există o suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată.”

caini maidanezi captura digi24

ACTUALIZARE. Băiatul este internat în stare critică în Secţie de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei strării sale.

”Prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi în şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de alte intervenţii, dar perioada grea de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Pronosticul este destul de rezervat, având un vedere că chirurgul nostru care are o experienţă de 15 ani mi-a spus că niciodată nu a mai văzut aşa ceva. Practic, nu există nicio suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”, a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, citat de News.ro.

Potrivit medicilor, băiatul va rămâne internat cel puţin o lună şi ulterior, cel mai probabil, va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăşi această traumă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini. 

Cele patru animale au fost luat de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că în cauză s-a deschis un dosar penal.

''Ieri, în jurul orei 17,45, un minor de 8 ani a pătruns în incinta unei societăți comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini aflați în curte pentru paza perimetrului și a suferit multiple mușcături. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă'', a menționat Carmen Jucan.

Ea a mai spus că băiatul a fost transport inițial la o unitate medicală din Câmpia Turzii, iar apoi a fost transferat la UPU Cluj, unde se află în stare gravă.

Surse medicale au declarat pentru Agerpres că băiatul a fost supus în cursul nopții unei operații de circa 6 ore, pentru oprirea hemoragiilor. Aceleași surse spun că băiatul are peste 20 de mușcături, inclusiv pe față.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri