Copil lovit violent de un cablu agăţat de trapa unui autobuz

Data actualizării: Data publicării:
spital iasi

Accident stupid la Iaşi! Un băiat de 12 ani a fost rănit de un cablu slăbit de furtună şi agăţat, întâmplător, de trapa unui autobuz. Când s-a întins la maximum, cablul s-a rupt şi l-a lovit violent peste faţă pe copil. Acum, băiatul e la spital cu traumatism cranio-cerebral. Poliţia cercetează să vadă cui îi aparţine vina.

Incidentul a avut loc într-un cartier de la marginea Iașiului. Copilul se afla pe trotuar, la semafor și citea dintr-o carte. Cablurile nu erau întinse, ci mai degrabă lăsate, din cauza furtunii de la sfârşitul săptămânii. Aşa că, în momentul în care autobuzul a trecut cu trapa ridicată, a agăţat unul dintre ele. Cablul a cedat şi l-a lovit pe copil. Băiatul a căzut inconştient.

Copilul a fost dus de ambulanță la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Tamara Solange Roșu - purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iași: „A suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență, prin lovirea accidentală cu un corp contondent. Prezintă într-adevăr mărci traumatice la nivelul capului, feței, nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat”.

Şoferul spune că n-avea viteză, dar nu a frânat din prima, pentru că nu şi-a dat seama ce se întâmplă.

„Eram atent la trecerea de pietoni. Să nu mai sară un pieton și deodată am auzit o hâșcâială și am frânat brusc”.

Adina Lupu - purtător de cuvânt al IPJ Iași: „În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”.

Băiatul va mai rămâne internat la spitalul pentru copii „Sfânta Maria" din Iași pentru a fi ţinut sub observaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri