Copil rănit de o canapea aruncată pe fereastră

Data publicării:
canapea

Oraşul Hunedoara, un cartier cu locuinţe sociale. În fața blocului se juca un băiat de șapte ani. La etajul al doilea, doi bărbați s-au hotărât să facă ordine în imobil. O canapea murdară zăcea de luni de zile pe hol și era locul de siestă al oamenilor fără adăpost din zonă, spun cei doi bărbaţi, aşa că s-au hotărât să o arunce.

„Am venit amândoi, ne-am uitat în jos, uitaţi-vă, cum nu îi nimeni acum”, spune unul dintre bărbați.

Vinovat pentru ce-a urmat, unul dintre ei a vorbit cu presa prin uşa întredeschisă.

Călin Nechifor: O fost un mic accident, ne pare rău, îmi pare rău

Vecinii care l-au văzut pe copil inconştient au sunat imediat la Salvare. Băiatul a fost dus la spital, iar medicii de acolo au decis transferul lui la Deva, unde a ajuns cu un traumatism, conştient, cu o uşoară amnezie, dar cu funcţiile vitale stabile.

Tănase Popa, şef UPU Deva: La noi în spital s-a făcut C.T. (n.r. computer tomografie) de coloană cervicală, şi evoluţia este bună, este favorabilă.

Ilie Totoi, tatăl băiatului: Lovit la cap, la spate, la coloana cervicală îi mai rău, dar e conştient, îşi mişcă mâinile, picioarele

Vecinii îi acuză pe cei doi bărbaţi de inconştienţă

„Dacă se uitau, sau dacă cel puţin se ducea unul jos să se uite, vă daţi seama că nu-l loveau”, spune un vecin.

Părinţii copilului spun că nu vor depune plângere împotriva vecinilor şi că îşi doresc doar ca fiul lor de șapte ani să fie sănătos. Bărbaţii care au aruncat canapeaua sunt cercetaţi, deocamdată, pentru lovire. În funcție de certificatul medico-legal al băiatului și de zilele de spitalizare se poate schimba încadrarea juridică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri