Copil român, ucis într-un accident de circulație în Franța. Primarul Parisului reacționează

Data publicării:
politie franta

FOTO: Digi24

Accidentul a avut loc marți, în jurul orei locale 14.30, pe bulevardul Ménilmontant, din arondismentul XI al Parisului. Copilul, de etnie romă, a fost lovit în plin de o camionetă, relatează RTL.

El se afla împreună cu mama și mătușa sa. Acestea din urmă au traversat strada printr-un loc regulamentar și i-au făcut apoi semne și copilului să vină. În momentul în care acesta traversa, a fost lovit de o camionetă. Lovit grav la cap, a murit la locul accidentului, în ciuda eforturilor făcute de echipajul de salvare pentru a-l resuscita.

Șoferul și pasagerul din camionetă au fugit pe jos, după ce au abandonat mașina nu departe de locul în care au făcut accidentul. Mașina nu era furată, iar potrivit unor surse din poliție, versiunile martorilor oculari sunt contradictorii, unii afirmând că furgoneta nu a fost implicată în accident.

„Cei doi ocupanți ai vehiculului au fugit după accident. Am încredere că poliția îi va identifica și îi va audia rapid, pentru a fi stabilite cât mai repede circumstanțele acestei drame”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, într-un comunicat în care transmite „sincere condoleanțe” familiei victimei.

Pe de altă parte, poliția Parisului a dezmințit informațiile potrivit cărora, în momentul accidentului, copilul fugea de o razie a agenților care voiau să disperseze vânzătorii ilegali din zonă, așa cum au afirmat unele surse.

O anchetă a serviciului judiciar pentru accidente este în curs de desfășurare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri