Copil sfâşiat de câini de luptă

Data actualizării: Data publicării:
caine

Numai o minune a făcut ca un băiat de 12 ani din Bacău să scape cu viaţă din atacul a doi câini de luptă. Fiarele s-au năpustit din senin asupra copilului, l-au sfâşiat şi nu s-ar fi oprit dacă un vecin n-ar fi reuşit să le pună pe fugă. Băiatul va purta, însă, toată viaţa urmele atacului. Sătenii spun că proprietarii câinilor de luptă şi-au ucis animalele. Nu au scăpat, însă, de dosar penal şi amendă. În plus, părinţii victimei vor să-i dea în judecată. Vă avertizăm urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

În ziua fatidică, băiatul de 12 ani mersese, împreună cu mai mulţi prieteni, la scăldat. Când s-au năpustit câiinii, el nu a mai apucat să fugă.

„A venit nepotul la mine: <Bunicule, hai că un copil strigă ajutor, că mă mănâcă câinii, salvaţi-mă, salvaţi-mă, că mă mănâcă câinii!>. Am 77 de ani, nu am văzut aşa ceva, cum era rupt, tot ciupit”, povesteşte Enea Vasile, bătrânul care l-a salvat pe copil.

Când au auzit ce a păţit copilul lor, părinţii, aflaţi la muncă în Italia, au venit într-un suflet acasă.„Asemenea câini nu trebuiau lăsaţi liberi eu nu realizez nici acuma ce se întâmplă. Aşa ceva nu este posibil”, afirmă mama copilului.

Copilul meu era aproape mort, după spusele oamenilor din sat, deci dacă întârzia un om cinci minute, murea”, adaugă tatăl copilului.

Copilul a scăpat cu viaţă, dar întâmplarea îl va urmări pentru totdeauna.

Lăcătuş Irina, medic coordonator la UPU Pediatrie al Spitalului Bacău: „A ajuns în stare critică, pur şi simplu carnea era sfâşiată pe acest copil, a avut nevoie şi de asistenţă psihologică”.

Proprietarii câinilor au fost repede identificaţi de autorităţi. Am încercat zadarnic să stăm de vorbă cu ei.

Reporter: Ştiţi că a fost muşcat un băieţel?

Naşa proprietarului cu câini : Ştiu, ştiu din Helegiu. Mi-a spus şi mie cineva. Nu ştiu dacă e adevărat.

Reporter: A omorât câinii?

Naşa proprietarului cu câini: Da.

Reporter: De ce?

Naşa proprietarului cu câini: Pentru că a muşcat copilul

Amariei Măriuca, purtător de cuvânt la IPJ Bacău: „A fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu o amendă în cuantum de 500 de lei privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi în cauza s-a intocmit dosar penal”.

Părinţii sunt hotărâţi să îi dea în judecată pe proprietarii animalelor care aproape le-au ucis copilul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri