Corpul de control sesizează DNA privind contractele de la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Fostul manager: Calitatea nu se face cu doi lei

Data publicării:
bagdasar 1

În perioada supusă controlului, spitalul a fost condus de Anca Buliman, manager din iunie 2006. Informaţiile sunt distorsionate, este un abuz. Nu am primit raportul”, a declarat Anca Buliman la Digi24Potrivit acesteia, preţurile de achiziţie a echipamentelor medicale sunt raportate la calitatea acestora. „Am vorbit despre achiziţii de înalt standard. Am vrut să funcţioneze impecabil. Cel puţin 20 de ani de acum încolo, spitalul nu ar mai trebui să aibă nevoie de nimic. Vorbim despre calitate, deci despre preţuri pe măsură”, a spus Anca Buliman.

Raportul complet al Corpului de Control al premierului poate fi consultat AICI.

În document se arată că conducerea spitalului a încheiat un contract de consultanţă pentru 93.000 de lei, din care 8400 de lei erau destinaţi întocmirii unui regulament de organizare şi funcţionare a unităţii sanitare. Spitalul nu deţine însă nici un document justificativ conform căruia regulamentul respectiv ar fi fost întocmit, se arată în raport.

În raport se face referire şi la favorizarea unor operatori economici în privinţa atribuirii unor contracte de achiziţie publică pentru mobilier, dispozitive şi echipamente medicale.

Un alt aspect reclamat de Corpul de Control este şi „majorarea excesivă şi nejustificată” a preţurilor de livrare a bunurilor către autoritatea contractantă. Astfel, pentru mobilierul şi echipamentele medicale pentru secţia ATI, preţurile ar fi fost crescute de peste 2,69 de ori, se arată în document.

Totodată, pentru achiziţia de echipamente medicale şi mobilier pentru blocul operator, preţurile ar fi fost majorate de patru ori.

În raport se face referire şi la adaosurile comerciale "excesive" practicate de către distribuitori la vânzarea bunurilor furnizate spitalului.

Foto: Raportul Corpului de control

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri