Covasna, judeţul cu cea mai proastă infrastructură din ţară

Data publicării:
gropi-sf-ana

Cel mai scurt drum între Braşov şi Sfântu Gheorghe este făcut din plăci de beton vechi şi nu a fost asfaltat.

Autorităţile vor să transforme acest drum plin de gropi într-unul expres, odată cu construirea Aeroportului din Braşov. Acest lucru va însemna că şoferii care vin de la Sfântu Gheorghe şi vor să ajungă la Braşov să parcurgă distanţa în doar 20 de minute. Totul a rămas însă la nivel de idee şi nu există un proiect în acest sens.

Un alt drum cu probleme în judeţul Covasna este şi cel care duce spre Lacul Sfânta Ana. Pe aproape 35 de kilometri este plin de gropi.

Ca o uliţă de la ţară. Aşa arată drumul pe care merg sutele de turişti în fiecare an pentru a ajunge la Lacul Sfânta Ana, unul dintre cele mai importante obiective turistice din ţara noastră. Autorităţile judeţene s-au simţit neputincioase, aşa că au predat acest drum către compania naţională, care urmează să îl repare.

Localnicii spun că turiştii fac cale întoarsă când văd cât de proastă este şoseaua.

Sunt vreo şase-şapte puncte critice, poduri rupte, alunecări de teren, fiecare necesită aproximativ 2 milioane de euro pentru a putea fi reparat”, explică Kovacs Odon, managerul public al judeţului Covasna.

Pentru repararea drumului ar fi nevoie de cel puţin 20 de milioane de euro, bani pe care Consiliul Judeţean spune că nu îi are.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri