Crăciun de medic. În spital, aproape de bolnavii de cancer

Data publicării:
maini copil branula

De mai bine de un sfert de secol, medicul oncopediatru Voichiţa Cosnarovici lucrează în clinica din Cluj-Napoca. Acesta este şi locul unde, de cele mai multe ori, îşi petrece zilele de sărbătoare.

„Nu îmi amintesc ca în ultimii 28 de ani să fi fost un Crăciun în care să nu fiu la spital”, a spus Voichiţa Cosnarovici, medic oncopediatru. Anul acesta, de Crăciun, medicul va îngriji 10 copii bolnavi de cancer care au nevoie de supraveghere continuă.

„În spital, Crăciunul aduce trăiri contradictorii, amestecate. Este cea mai grea perioadă a anului. Perioada cea mai fericită pentru oamenii obişnuiţi, în spital, e o perioadă grea. Este atât de greu pentru că este cel mai evident că viaţa este nedreaptă şi că este necruţătoare cu unii dintre noi”, a spus Voichiţa Cosnarovici, medic oncopediatru.

De sărbători, secţia de oncopediatrie este vizitată de tot mai multe persoane, iar copiii bolnavi de cancer primesc cadouri chiar şi de la cei de vârsta lor.

Sau pur şi simplu, oameni care îşi dau seama că ei sunt norocoşii sorţii şi că boala nu alege şi că cei care sunt în suferinţă au nevoie de ajutor care poate însemna şi o colindă şi un gând bun”, a adăugat Voichiţa Cosnarovici.

Şi secţia a fost pregătită pentru Crăciun. Mai mulţi voluntari au împodobit sala de joacă.

„Se încearcă a se crea un mediu cald şi familial. Bineînţeles că un rol importat în perioada aceasta o au decoraţiunile de Crăciun. Este locul unde se întâlnesc cu psiholoaga secţiei şi cu voluntarii”, a adăugat Voichiţa Cosnarovici.

În orele în care nu se află printre pacienţi, medicul clujean se bucură de familia sa.

Sunt printre norocoşii care pot petrece Crăciunul cu o familie sănătoasă, voioasă şi este probabil momentul anului în care realizăm că toţi cei care suntem sănătoşi, de fapt, suntem fericiţi. Eşalonaţi-vă valorile în funcţie de importanţa reală şi bucuraţi-vă de tot ce-i bun şi frumos în jur. Sărbători fericite!”, a mai spus medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri