Craiova, pro și contra primarului

Data publicării:
olguta

Lia Olguța Vasilescu a fost ultima oară la primărie la începutul acestei săptămâni. Miercuri a fost chemată de procurorii DNA la Bucureşti, iar acum este în arest la domiciliu. În faţa primăriei a rămas maşina sa de serviciu.

Colegii de la primărie susţin că vor încerca să suplinească lipsa Olguţei Vasilescu până ce instanţa va decide cât îi va prelungi arestul la domiciliu. Deocamdată, Partidul Social Democrat nu ia în calcul să-i retragă acesteia sprijinul politic pentru alegerile din iunie.

Este normal ca la modul personal să fie o stare de nelinişte, de frustrare, dar eu cred că nu putem dovedi altcumva că suntem alături de doamna primar, decât muncind”, spune Dan Daşoveanu, viceprimar, PSD.

Din păcate, imaginea oraşului a fost şifonată din nou. Din punct de vedere tehnic, activitatea primariei nu cred că va fi influențată. Primaria nu e condusă de un singur om, ci de un întreg executiv”, spune Marian Vasile, consilier local, PNL.

Imaginea e şifonată de pe timpul lui Solomon, nu suntem nici primul, nici ultimul oraș care are probleme cu așa ceva. Eu cred că şansele sunt în continuare ale doamnei primar”, spune Venus Pârvulescu, lider sindical Compania APA Craiova.

Locuitorii oraşului se împart şi ei în două tabere. Unii spun că imaginea oraşului a fost afectată prin reţinerea primarului, alţii vorbesc de modul în care Olguţa Vasilescu a schimbat faţa Craiovei:

- Cred că nu există primar și să nu fure. Dar ea chiar a făcut ceva şi pentru oraş.

- E normal să nu mai candideze. Totuşi, până la proba contrarie, până la verdictul final, sunt doar vorbe.

- Va fi o problemă de autoritate, un primar e totuşi un primar , indiferent de ce se întâmplă.

- Nu mi se pare OK să candideze dacă totuși e arestată la domiciliu.

Avocaţii primarului Craiovei vor contesta măsura arestului la domiciliu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri