Crengile copacilor din zona Obor, tăiate cu drujba. Firme din zonă au cerut toaletarea după ce mai multe geamuri au fost sparte

Data publicării:
copaci

Primăria Sectorului 2 a decis să taie crengile arborilor din zona Obor, după ce a primit reclamaţii că acestea ameninţă să spargă geamurile magazinelor atunci când bate vântul. Trei muncitori ai unei firme angajate de Administraţia Domeniului Public din sector au pus drujbele pe copacii din zona Obor a Capitalei.


Ceea ce au făcut nu au făcut bine. Toaletarea în sine e foarte bună, dar asta nu e toaletare. Asta e distrugere”, este de părere un trecător.

Şeful Administraţiei Domeniului Public spune că toaletarea copacilor se face la cererea patronilor magazinelor din zonă: „Datorită crengilor foarte mari le atingeau geamurile şi chiar le-au spart şi atunci s-a intervenit pentru a evita astfel de fenomene, mai ales că vremea ştiţi cum e, cu ploi şi cu vânt”, spune Cristian Lemnaru, directorul ADP Sector 2.

Chiar dacă crengile respective erau periculoase, specialiştii consultaţi de Digi24 spun că lucrările nu trebuie făcute vara. Peisagiştii reclamă faptul că muncitorii au tăiat copacii după cum li s-a părut lor că e mai bine. „Riscul este că suprimarea foarte puternică a ramurilor poate duce la decesul acestora”, arată Andreea Răducu-Lefter, membru al Asociaţiei Peisagiştilor din România.

Primăria se apără şi spune că a consultat un specialist înainte să trimită oamenii cu drujbe: „Noi facem o adresă la Direcţia de Mediu din Cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Ei trimit un inspector de specialitate pe teren. Deci acest aviz conţine felul toaletării pentru fiecare arbore”, explică Cristian Lemnaru.

În zona Pieţei Obor, 21 de copaci au rămas aproape complet fără ramuri. Lucrări asemănătoare au fost făcute pe mai multe străzi din sectorul 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri