Cristian Tudor Popescu, despre reacția lui Klaus Iohannis în cazul Ponta

Data publicării:
iohannis in parlament - 7260502-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

"Dl. Iohannis nu avea cum să nu fie prompt. Dacă nici de data asta domnul Iohannis nu reacționa rapid pierdea procente poate de două cifre în încrederea celor care l-au votat în noiembrie, pentru că acei oameni, mulți dintre ei – asta e o realitate – așteaptă de la dl. Iohannis de luni de zile să-l dea jos pe Victor Ponta. De asta l-au votat. Și trăiau cu destulă insatisfacție în direcția asta. Dacă și acum, în situația asta, Klaus Iohannis reacționa sintetic după vreo trei zile așa, pe Facebook, fiind plecat pe undeva, atunci pierdea enorm. Deci era forțată această reacție a lui Klaus Iohannis. Ea este o reacție moral-politică, nu poate fi procedurală. Adică, îi cere demisia de onoare", a explicat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că sunt două tipuri de infracțiuni, de acuzații: sunt cele în afara mandatului pentru care urmărirea penală a și început și cele în mandatul de premier pentru care trebuie aprobarea Parlamentului.

"Pentru celelalte, pentru că nu sunt în mandat, nu poate să ceară Klaus Iohannis demisia, demiterea – să-l suspende de fapt pe Victor Ponta – în vreme ce pentru cele comise în mandat nu are aprobarea Parlamentului care ar putea să ducă la urmărirea penală care permite președintelui să îl suspende. Procedural n-are ce să facă în clipa asta Klaus Iohannis, dar această presiune trebuia s-o exercite", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri