Criză de taxiuri la Otopeni

Data publicării:
taxi generic getty

Sergiu Voicu, reporter Digi24: „Daca ajungeți în aeroport și aveți nevoie de un taxi, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Indiferent ce companie alegeți, mesajul cel mai des întâlnit este acela că ne pare rău, dar nu avem mașini disponibile. Asta pentru că sunt doar 500 de taximetriști care îndeplinesc toate condițiile.”

Adică să aibă un volum al portbagajului mai mare de 500 de litri, ceea ce îi scoate din cărţi pe şoferii care au instalaţiile de GPL montate în portbagaj. În prezent, 80 la sută din taxiurile din Capitală au staţii GPL. În plus, ca să primească autorizaţie pentru aeroport, şoferii trebuie să obţină avize de la Poliţia Transporturi Aeriene şi Poliţia de Frontieră, iar șoferii care au cazier judiciar nu pot obține aceste avize. Pentru că taximetriştii nu s-au pus la punct cu restricţiile impuse de la 1 aprilie, pasagerii aşteaptă şi câteva zeci de minute până găsesc o maşină.

Aeroportul a informat firmele de taxi încă din vara anului 2015 de noile obligații și doar 500 de taximetriști îndeplinesc în acest moment toate condițiile.

Pasager: „Foarte greu, cred ca stau aici de o oră să găsesc un taxi și nimic. Altă soluție - autobuzul. Apelați la autobuz? Probabil, că nu mai am răbdare să stau. Deja călătoresc de 10 ore și stau aici de o oră, nu mi se pare normal.”

***

Pasager: „Nu sunt maşini disponibile, vă rugăm să încercaţi din nou. Nu aveţi taxiuri în ţara voastră?”

***

Pasager: „Trebuie sa ajung într-o oră în Pipera, am mașina lăsată în service, închide și... ce să fac. Trebuia să se gândeasca să aibă și un număr suficient de taxiuri să poată să preia comenzi în timp util. ”

Taximetriştii au fost anunţaţi de aceste restricţii încă din iunie anul trecut, spun reprezentanţii aeroportului. Unii dintre şoferi spun însă că nu şi-au luat toate avizele pentru că nu ar mai fi rentabil să preia curse de la Otopeni.

Taximetrist: „Trebuie niște drumuri să iți faci ecusonul și legitimația.”

***

Taximetrist: „Cât cheltuim noi ca să facem toate astea e exact câștigul nostru, facem cursele gratuit. Dacă vă rog să mă duceți până la sosiri la aeroport, până unde mă duceți? La sosiri. Vă las jos, nu urc sus. Și eu câți pași mai merg? 50 de metri.”

Anul trecut, prin aeroportul Otopeni au trecut aproape 9 milioane şi jumătate de călători

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri