Criza siriană, văzută de la Cotroceni. Consilierii prezidențiali Lazăr Comănescu şi Ion Oprişor, în dialog cu Digi24

Data publicării:
oprisor si comanescu

România poate să pună la dispoziţie aeroporturi şi alte mijloace umanitare pentru rezolvarea situaţiei din Siria şi combaterea grupării teroriste”, a declarat generalul Ion Oprişor, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale.

Prezenţa militară rusă care există în Siria nu afectează structurile teroriste de tip ISIS sau Al Nusra, franciza Al-Qaeda”, susține consilierul prezidențial. El a subliniat că opoziţia moderată siriană a pierdut un număr important de susţinători de militaţi şi mai multe puncte strategice de când Moscova efectuează raiduri în Siria.

Pe de altă parte, fostul ministru de externe Lazăr Comănescu, acum consilier prezidenţial în Departamentul de Politică Externă, spune că soluția nu poate fi decât una politică, nu militară.

Este evident că o soluţie de durată şi care să permită restabilirea securităţii şi păcii în regiune nu poate să fie militară, ci una politică”, a declarat diplomatul pentru Digi24. „În Siria avem de-a face şi cu alte forţe, inclusiv din interiorul actualului regim, care pot să se constituie parte la un efort care să vizeze revenirea la stabilitate şi securitate în regiune”, a declarat consilierul prezidențial.

Este foarte important să vedem în ce măsură şi cum pot asemenea actori să se doteze cu atâtea mijloace, ele nu vin din senin. Este nevoie de un efort intensificat de identificare a acestor surse”, arată Lazăr Comănescu.

Declarațiile integrale despre ale celor doi consilieri prezidențiali, în această seară, la Digi24, la „Jurnalul de Seară”, de la ora 20:00.

Citiți și: 

Ce spune Klaus Iohannis, după o declarație controversată a consilierului Lazăr Comănescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri