Cros cu drapelul de la Iaşi la Alba Iulia. 10 militari din Iaşi aleargă până la Piatra Neamţ, unde predau ştafeta

Data publicării:
cros stafeta

Ştafeta Unirii a plecat de la Iaşi spre Alba Iulia. 10 militari de la Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt aleargă până la Piatra Neamţ, unde drapelul va fi predat altor militari. Ştafeta Unirii va ajunge de Ziua Naţională a României la Alba Iulia. În total, ei vor parcurge 140 de kilometri.

„Am luat apă, alimente, fiecare ce şi-a adus, echipamentul sportiv, nu ştim cum o să fie vremea, sperăm că o să ţină cu noi şi n-o să plouă”, a spus Filip Alexa, şeful lotului sportiv al Brigăzii 15 Mecanizată.

„Militarii sunt foarte bine pregătiţi, au făcut pregătire în teren muntos, în tabere de instrucţie şi sunt mândru de ei pentru tot ceea ce fac”, a spus Nicolae Toru, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată. „Mesajul este, toată lumea să-şi aducă aminte în primul rând de foştii mari eroi, toţi care au murit”, a spus militarul Florin Bejenaru.

Cursa militarilor ieşeni nu este singura. La minus patru grade Celsius, nouă militari de la Batalionul 300 „Infanterie Mecanizată" din Galaţi au pornit spre Focşani, aflat la 90 de kilometri depărtare, cu drapelul unităţii, după care ştafeta va fi preluată de alţi colegi vrânceni.

Ne-am antrenat câteva zile înainte de a începe alergarea pe acest traseu. Nu este un impediment, pentru că noi suntem mereu pregătiţi”, a precizat locotenent Iulian Dumitraşcu, de la Batalaionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi.

Ştafeta va fi preluată de colegii lor de la Focşani, care vor alerga aproximativ 100 de kilometri. O vor preda la rândul lor altor colegi, din alt judeţ, până când aceasta va ajunge la Alba Iulia, pe 1 decembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri