Cum arată stomacul unei femei, după ce a înghiţit un kilogram şi jumătate de cocaină

Data actualizării: Data publicării:
droguri

Un bărbat şi o femeie, cărăuşi ai cartelurilor de droguri din America de Sud, au fost prinşi pe Otopeni, cu două kilograme de cocaină în stomac. Ofiţerii antidrog au fost uimiţi să descopere că numai femeia avea în stomac un kilogram şi jumătate de cocaină, cu mult peste cât suportă să înghită majoritatea cărăuşilor. Drogurile urmau să ajungă în Turcia, unde ar fi valorat aproape o jumătate de milion de euro.

Amăgiţi de mirajul câştigurilor mari, cu stomacul plin de droguri şi cu inima cât un purice. Aşa au ajuns Verice Rodrigues şi Lourenco Da Silva la Bucureşti. S-au rugat tot timpul să treacă şi de filtrele din România, însă nu s-a întâmplat aşa. I-au mirosit poliţiştii de frontieră.

Ruta de pe care veneau a atras atenţia autorităţilor de pe aeroport. Au fost aduşi imediat aici şi testaţi cu acest aparat cu raze X. În doar câteva secunde autorităţile au descoperit că aceştia ingeraseră capsule cu cocaină.

Mariana Stanca, agent şef adjunct: „Aceasta este persoana de sex feminin care a fost pusă la aparatul cu raze X pentru depistarea drogurilor. Se şi vede, tot abdomenul este plin, încărcat cu droguri. Aproximativ un kilogram jumătate s-a descoperit în abdomen. Acesta este bărbatul care a înghiţit mai puţin de jumătate de kg, în aceste latexuri, nu în casete, speciale, ca să ne distragă atenţia."

Brazilienii le-au spus procurorilor DIICOT că au acceptat să care droguri pentru că voiau să ajungă în Turcia să se angajeze - ea ca asistentă la un spital, iar el ca frizer. Sunt poveşti inventate, nu trăite, spun anchetatorii. Au făcut asta pentru bani, fără însă să se gândească ce riscă.

Claudiu Cucu, directorul adjunct al DCCO: „Sunt foarte vulnerabili aceşti transportatori, o dată există riscul de a fi prinşi de organele de poliţie sau vamale şi a doua mare vulnerabilitate este ca una dintre aceste pelete să se crape, să se spargă. Organizatorii acestor transporturi nu pun foarte mare preţ pe viaţa transportatorilor, pe viaţa înghiţitorilor. Pe ei nu-i interesează decât profitul."

Au plecat din Sao Polo, au schimbat avionul în Elveţia, la Zurich, iar de aici un alt avion i-a adus vineri la Bucureşti. Sâmbătă ar fi trebuit să plece cu un autocar către Istambul.

De la Aeroportul Otopeni au ajuns direct la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru că viaţa femeii era în pericol. A eliminat 15 capsule cu droguri în biroul anchetatorilor. Nu a fost timp nici măcar de audieri. După două zile petrecute în spital, femeia a eliminat restul de 114 pelete cu droguri. În total un kilogram şi jumătate de cocaină. Nu oricine poate să înghită atât.

Reporter: Există un antrenament?

Claudiu Cucu, directorul adjunct al DCCO: Se face un antrenament, da. De obicei se face un antrenament cu morcovi sau cu castraveţi muraţi. Şi se înghit, la fel. De altfel, dimensiunile peletelor de cocaină sunt asemănătoare cu dimensiunile unui castravecior sau unui morcov tăiat.

Rep: Cu cât timp înainte se pregătesc?

Claudiu Cucu, directorul adjunct al DCCO: Cu o săptămână înainte de plecare. Cu o săptămână două înainte, cel care îi angajează pentru a căra cocaină înghiţită îi încearcă înainte, să vadă dacă e rentabil pentru ei acest transport. Adică să poată înghiţi peste jumătate de kilogram de cocaină. De aic transportul devine rentabil.

Cei doi brazilienii zac în arestul Poliţiei Capitalei. Peste tot în lume, cărăuşilor care înghit droguri li se spun bidoane sau înghiţitori. Asemeni lor, sute de români zac prin puşcării.

Claudiu Cucu, directorul adjunct al DCCO: „A fost la un moment dat un trend în 2010, 2011, 2012, 2013 chiar şi în 2014 a început să scadă numărul românilor descoperiţi şi folosiţi pentru a căra cocaină Din America de Sud spre vestul Europei. În momentul de faţă nu mai este un fenomen. În momentul de faţă poate mai avem o descoperire, două, trei, poate patru pe an. Dar înainte ajunsesem să avem 2-3 români descoperiţi în fiecare săptămână”.

Brazilienii ar fi primit împreună pentru transportul întrerupt la Bucureşti 6000 de dolari şi 11.000 de reali brazilieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri