Cum să îţi găseşti obiectul pierdut, pe internet

Data publicării:
om la calculator

Unul dintre cei care au primit ajutor online este Igor, un muzician de peste Prut, care şi-a uitat într-un taxi din Bucureşti portofelul. Ghinionul l-a lovit la sfârşitul anului trecut, cu câteva zile înainte de sărbători.

Şi atunci am dat să caut pe net, să văd unde pot posta anunţuri, ce pot să fac. Şi am găsit pe Google, scriam acolo obiecte pierdute şi am găsit obiecte pierdutesaufurate.ro, site-ul de faţă şi m-a ajutat foarte mult, pentru că a fost foarte simplu să postez anunţul, nu mi-a cerut o sută de informaţii, mi s-a cerut doar ce am pierdut, când, cum şi a doua zi, chiar nu credeam, dar chiar prin minune, am primit telefon de la persoana care a gasit portofelul. Mi se pare o procedură foarte complicată să merg la poliţie să completez cereri şi să scriu. Mi se pare mult mai simplu aşa decât să implic autorităţile”, a spus Igor Antoniuc.

Şi pentru că lumea virtuală este deja spaţiul unde mulţi oameni petrec o bună parte din zi, acelaşi exemplu a fost urmat şi de alte persoane care au descoperit varianta online prin care îşi pot recupera lucrurile. Unii anunţă că au rămas fără animale de companie, documente sau telefoane, alţii postează anunţuri că au pierdut bijuterii sau chiar arme.

Primim constant mail-uri de mulţumire de la oameni care şi-au recuperat obiectele. Am primit chiar şi de la cei care au reuşit să găsească posesorii obiectelor şi avem şi o pagină de Facebook unde noi preluăm toate anunţurile de pe site şi, în acelaşi timp, oamenii pot pune fotografii cu obiectele sau animalele pierdute”, a spus Cristian Cotarţă, managerul site-ului.

Ideea unei platforme online cu rol de ghişeu pentru obiecte pierdute sau găsite s-a născut dintr-o experienţă neplăcută. Unul dintre cei doi iniţiatori ai proiectului a cumpărat de la un târg o cameră video care i s-a părut suspect de ieftină şi a bănuit că fusese furată. A căutat pe internet un site unde să poată publica fotografii cu obiectul, să vadă dacă îl revendică posibilul păgubaş. Atunci nu a avut unde. Acum, pe site-ul creat împreună cu un prieten sunt deja peste 2.500 de asemenea anunţuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri