Cum se circulă pe Autostrada Soarelui

Data publicării:
a2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 18:30, traficul rutier era încă intens pe DN1 Braşov - Bucureşti. De la intrarea în Buşteni până la Azuga, la ieşirea din Sinaia către Posada, dar şi la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă. În sens opus, numărul de autovehicule a mai scăzut.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti autovehiculele rulează cu viteză ceva mai redusă în apropiere de Măneciu, în zona unor lucrări (unde se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat), în localitatea Coada Malului şi la Lipăneşti (judeţul Prahova).

În acest moment, cel mai greu se circulă pe DN65 Slatina - Piteşti, între localităţile Coloneşti (judeţul Olt) şi Albota (judeţul Argeş), dar şi pe DN6 Alexandria - Bucureşti, de la Vităneşti până în Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman) şi între localităţile Naipu şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu). 

De asemenea, se circulă cu mare dificultate pe DN7, de la intrarea în localitatea argeşeană Bascov până pe Dealul Negru, pentru că mulţi automobilişti încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (la Valea Ursului). În plus, în zonă se desfăşoară o sărbătoare locală.

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă.

În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri. În zona de lucru de la Râu Vadului se circulă uşor îngreunat, dar la Cârligu Mic sunt coloane de autovehicule în ambele sensuri.

În judeţul Ialomiţa, pe DN2(E85), înainte de intersecţia cu sens giratoriu de la Urziceni (cu DN1D şi str.1918), s-au format coloane pe sensul de mers către Bucureşti. La fel şi pe DN21, în judeţul Călăraşi, la intrarea în localitatea Drajna Nouă dinspre Slobozia, din cauza trecerii la nivel cu calea ferată, după lăsarea barierelor.

În judeţul Constanţa, coloana există pe DN39, la Agigea.

Pe autostrada A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti, viteza scade până la 50 km/h. Se circulă în coloană, relativ fluent.

Mare atenţie! Circulaţia în condiţii de aglomeraţie, în coloană, îi determină pe unii conducători auto să accelereze pe porţiunile mai libere. Astfel, creşte riscul producerii unor accidente ale căror cauze sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers şi depăşirea neregulamentară. În plus, intervine oboseala la volan.

Poliția Rutieră îi fătuiește pe cei care încheie coloanele de maşini care încetinesc sau opresc, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe partenerii de drum care se apropie din spate să frâneze din timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri