Sari la conținut
News Alert

Cum verificați dacă este bună carnea pe care o cumpărați din magazine

Pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor există câteva precizări legate de modul în care consumatorii trebuie să verifice carnea, înainte de a o cumpăra

- verificați în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc). Refuzați produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat și consistență moale-înghețată, ambalaje deformate etc).

- atunci când cumpărați produse alimentare, acordați atenție deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranță pentru consumator;

- verificați dacă este respectată temperatura la care este depozitat/expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavoastră (temperatura menționată de producător pe eticheta ce însoțește produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziționat);

- nu recongelați un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producatorul interzice această acțiune (prin menționare pe etichetă);

- nu cumpărați alimente din locuri neautorizate;

- verificați cu atenție data durabilității minimale, data limită de consum a produselor (termen de valabilitate);

- la cumpărarea produselor alimentare solicitati și păstrati bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriți să reclamați calitatea unui produs.